Άνοδος στην τιμή του ελαιόλαδου

Εκτύπωση

Άνοδος στην τιμή του ελαιόλαδου

Στα 2,40 ευρώ το κιλό διαμορφώθηκε η τιμή του ελαιολάδου


της Μαρίας Καλογεράκη

3/09/09


Καλά μαντάτα για τους ελαιοπαραγωγούς του νομού από τη νέα άνοδο της τιμής του ελαιολάδου. Η τιμή του ελαιολάδου ανά κιλό, από σήμερα διαμορφώνεται στην ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου στα 2,40 ευρώ, δίδοντας έτσι τέλος την ταλαιπωρία εκατοντάδων ελαιοπαραγωγών που τους προηγούμενους μήνες είδαν την τιμή του ελαιολάδου να πέφτει κάτω από τα δυο ευρώ. Ο πρόεδρος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου τονίζει πως η άνοδος της τιμής του λαδιού οφείλεται στην αισθητή βελτίωση της τιμής στην διεθνή αγορά το τελευταίο διάστημα.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των ελαιοπαραγωγών του νομού στο μέτρο της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου. Αρκετοί παραγωγοί έδωσαν το λάδι τους στην ένωση όταν η τιμή του ελαιολάδου στην αγορά ήταν εξευτελιστική και στη συνέχεια η ένωση με τη σειρά της το αγόρασε με δυο ευρώ προκαταβολή. Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο, Νίκο Μπιρλιράκη, όλοι αυτοί οι παραγωγοί στο τέλος του μήνα θα αποζημιωθούν.

Την ίδια ώρα, στην ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Ηρακλείου η τιμή του ελαιολάδου διαμορφώνεται στα 2,50 ευρώ το κιλό και στην αντίστοιχη ένωση στο νομό Χανίων στα 2,50 με 2,60 ευρώ το κιλό.
Ο πρόεδρος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου ξεκαθαρίζει πως η τελική τιμή για το ελαιόλαδο θα ξεπεράσει τα 2,40 ευρώ που πωλείται σήμερα, λόγω του μέτρου της προκαταβολής που εφάρμοσε τους προηγούμενους μήνες η ένωση, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι τιμές του λαδιού το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ καλύτερες από ότι ήταν την περσινή χρονιά.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία