Η Κρήτη θωρακίστηκε για την νέα σχολική χρονιά

Εκτύπωση

Η Κρήτη θωρακίστηκε για τη νέα σχολική χρονιά

2/09/09

Απόλυτα έτοιμη είναι η Κρήτη για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σε σχέση  με τη νέα γρίπη όπως διαπιστώθηκε σήμερα  κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της  Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα.

Στη σύσκεψη, μετείχαν μέρος ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδάκης, η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης   Αναστασάκης, ο Διοικητής της ΔΥΠΕ κ. Νίκος Χαριτάκης και η Αν. Δ/ντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης  κ. Λήδα Ζαμπετάκη.

Μετά τη σύσκεψη ο ΓΓ της Περιφέρειας κ.Σεραφείμ Τσόκας δήλωσε :

"Η σύσκεψη αφορούσε στο ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους. Σ΄ αυτή συμμετείχαν οι τέσσερεις Νομάρχες της Κρήτης, η αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης Κρήτης και ο πρόεδρος της ΔΥΠΕ κ. Χαριτάκης.
Συζητήσαμε το πώς ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά από πλευράς υγείας. Στην Κρήτη έχουμε αντιμετωπίσει με απόλυτη σοβαρότητα και με μεγάλη ψυχραιμία το θέμα της νέας γρίπης και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει πάρα πολύ καλά. Και λέω πάρα πολύ καλά διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια περιοχή η οποία δέχεται δυόμισι εκατ. τουρίστες. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι λογικό είναι να έχουμε αυξημένα κρούσματα σε σχέση με τις άλλες περιοχές. Τα πήγαμε όμως πάρα πολύ καλά. Θέλω να συγχαρώ τους πάντες και το σύστημα υγείας στην Κρήτη και τους Νομάρχες την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους όσους ενεπλάκησαν.

Τώρα ξεκινάει ένα άλλο κομμάτι που είναι τα σχολεία. Τα σχολεία αποφασίστηκε να λειτουργήσουν κανονικά από τις 11 Σεπτεμβρίου και εδώ συζητήσαμε για το πόσο έτοιμοι είμαστε για αυτήν την ημερομηνία. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι και νομίζω ότι αυτό θα το επιβεβαιώσουν τόσο ο πρόεδρος της ΔΥΠΕ όσο και οι Νομάρχες."

Η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη σε δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Έχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, έχουμε διαμορφώσει το τοπικό σχέδιο δράσης, γνωρίζουμε που τοποθετείται ο καθένας και πως λειτουργεί εάν έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα και είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε θέμα που πιθανόν να προκύψει. Το βασικό είναι η ενίσχυση αυτών των δράσεών μας από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έτσι όπως ακριβώς έχει υποσχεθεί ο υπουργός στην συνάντηση που είχαμε ως Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων αφού οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αναλαμβάνουν το κύριο βάρος σε μια τέτοια περίπτωση."


 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία