ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συνάντηση της κ. Σχοιναράκη με τους δημάρχους Επισκοπής και Γουβών

Εκτύπωση

Συνάντηση της κ. Σχοιναράκη με τους δημάρχους Επισκοπής και Γουβών και το δρόμο ΚΑΡΤΕΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Σύσκεψη στο Νομαρχιακό Μέγαρο για την πορεία των εργασιών στο έργο «Δρόμος Καρτερός - Επισκοπή» συγκάλεσε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Επισκοπής κ. Χάρης Ροδιτάκης, ο δήμαρχος Γουβών κ. Γιώργος Νικολακάκης, αντινομάρχες, εκπρόσωποι των δημοτικών και των τοπικών συμβουλίων των δύο περιοχών και υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Προστασίας και Ανάδειξης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η κ. Σχοιναράκη τόνισε για μια ακόμη φορά τη βούληση της Νομαρχιακής Αρχής να ολοκληρωθεί το έργο, υπογραμμίζοντας ότι η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του κυρίως έργου είναι εξασφαλισμένη. Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε το θέμα της ασυνέπειας του εργολάβου, με την κ. Σχοιναράκη να τονίζει ότι η Νομαρχιακή Αρχή θα προχωρήσει σε όποια νομική διαδικασία προβλέπεται από τη νομοθεσία, καθώς ο εργολάβος με την ελλιπή λειτουργία του καθυστερεί τις εργασίες για την ολοκλήρωση του δρόμου. 

«Δε θα γίνουμε έρμαιο κανενός εργολάβου» επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Σχοιναράκη, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα χρήματα του έργου είναι εξασφαλισμένα. Η βούληση μας να ολοκληρωθεί ο δρόμος είναι δεδομένη, όμως παράλληλα δεν προστατεύουμε κανέναν εργολάβο, γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα των πολιτών, σε σχέση με τα διάφορα έργα που υλοποιούνται. Θα προχωρήσουμε λοιπόν σε ό,τι προβλέπει η νομοθεσία και ούτε βεβαίως υπογράφουμε τιμολόγια - πληρωμές για έργα που δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Τέτοιες διαδικασίες είναι ξένες για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία