Υπόμνημα της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλο

Εκτύπωση

Υπόμνημα της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλο

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο.

Η συνάντησή τους έγινε σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Υπουργού στο Ρέθυμνο προκειμένου η Βουλευτής να στηρίξει τις προτάσεις των Δήμων, που ανταποκρίθηκαν στην προτροπή του κ. Μαρκόπουλου να προετοιμάσουν έργα υποδομών τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών τους.

Ειδικότερα η κ. Κεφαλογιάννη κατέθεσε υπόμνημα με αίτημα τη χρηματοδότηση έργων των Δήμων Ρεθύμνου, Αρκαδίου, Κουλούκωνα, Λάμπης οι οποίοι είχαν ώριμα έργα προς ένταξη καθώς και αίτημα του Δήμου Κουρητών για χρηματοδότηση εκπόνησης μελέτης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Συγκεκριμένα το αίτημα αναφέρει τα εξής έργα :
1. «Ανάδειξη και Αξιοποίηση Ορεινών Όγκων Δήμου Κουλούκωνα (Ορειβατικά Μονοπάτια)» Προϋπολογισμού : 470.000 ευρώ.
2. «Αναστύλωση - διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου παλλαιών αλευρόμυλων Σπηλίου» Προϋπολογισμού : 300.000 Ευρώ.
3. «Αλιευτικό Καταφύγιο Σκαλέτας» Δήμου Αρκαδίου Προϋπολογισμού 2.725.000 Ευρώ.
4. Αίτημα Χρηματοδότησης Δήμου Κουρητών για εκπόνηση μελέτης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, ύψους 60.000 Ευρώ.
5. «Ανάπλαση - Διαμόρφωση των οδών Γερακάρη και Δημακοπούλου που βρίσκονται στο όριο της Παλιάς και Νέας Πόλης του Δήμου Ρεθύμνου» Προϋπολογισμού 1.500.000 Ευρώ.
6. «Διαμόρφωση Πλατείας Καθολικών» Δήμου Ρεθύμνου Προϋπολογισμού 330.000 Ευρώ.
7. «Λειτουργική και Αισθητική Αναβάθμιση Ενετικού Λιμένα Ρεθύμνου και των Παραλιακών Χώρων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (Τμήμα από ΔΕΛΦΙΝΙ έως ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ) Δήμου Ρεθύμνου» Προϋπολογισμού 1.300.000 Ευρώ.
8. «Ανάπλαση και διαμόρφωση Παρόδιων χώρων κατά μήκος της Παλιάς Εθνικής Οδού, οργάνωση αστικής τουριστικής υποδομής του Δήμου Ρεθύμνου» Προϋπολογισμού 3.475.000 ευρώ.  

Η Βουλευτής του νομού επισήμανε ότι τα έργα αυτά αποτελούν βασικές προτεραιότητες των δήμων για την βελτίωση των τουριστικών υποδομών τους και ζήτησε την ανταπόκρισή του Υπουργού για την προώθηση τους.

Επιπλέον η κ. Κεφαλογιάννη ζήτησε από τον Μαρκόπουλο την τακτοποίηση των οφειλών του ΕΟΤ για την λειτουργία του γραφείου της παλιάς πόλης σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, που έχει υπογραφεί από το 1995.

Ο κ. Υπουργός ενέργησε αυτομάτως προς την επίλυση του προβλήματος αυτού ώστε να εξοφλήσει ο ΕΟΤ τις οφειλές του προς το Γραφείο της Προγραμματικής Σύμβασης για την Παλιά Πόλη.

Η Βουλευτής του νομού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για το έμπρακτο ενδιαφέρον του ως προς τα ζητήματα αρμοδιότητας του στο νομό μας και θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την προώθησή τους.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία