Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Χανίων

Εκτύπωση

«Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Χανίων»


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χανίων
Μανώλης Σκουλάκης
Την «κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Ν. Χανίων, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς» ζήτησε σήμερα με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον υπουργό Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χανίων, Μ. Σκουλάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Σκουλάκης «η έλλειψη εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Χανίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, μετά την ανακοίνωση των διορισμών δασκάλων και νηπιαγωγών και όπως έχει προκύψει από τις έως σήμερα μεταθέσεις, αποσπάσεις και απολύσεις αναπληρωτών, ανέρχεται σε πάνω από 148 θέσεις» προσθέτοντας πως «υπάρχει άμεση ανάγκη για 81 τουλάχιστον δασκάλους, 28 νηπιαγωγούς, 10 δασκάλους Αγγλικών, 25 Φυσικής Αγωγής και 4 Μουσικής».

Ο αριθμός ωστόσο των κενών θέσεων αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Σκουλάκη,  να αυξηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι «επιπλέον κενά θα δημιουργηθούν από τις συνταξιοδοτήσεις αρκετών εκπαιδευτικών εξαιτίας των νέων μέτρων που εξαγγέλλονται από τη Κυβέρνηση, για περιορισμό των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των εισφορών και μείωση των συντάξεων» ενώ συμπληρώνει πως «στα παραπάνω κενά δεν περιλαμβάνονται οι ωρομίσθιοι που καλύπτουν τη λειτουργία των Ολοήμερων τμημάτων των σχολείων και τη διδασκαλία δεύτερης Ξένης Γλώσσας».

Καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει στη Βουλή των Ελλήνων «πως και πότε θα καλυφθούν τα υφιστάμενα κενά που παρατηρούνται στις θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Χανίων».« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία