«ΔΙΠΛΟ»-ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ για εκατοντάδες μαθητές

Εκτύπωση

«ΔΙΠΛΟ»-ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ για εκατοντάδες μαθητές

  • Ορατός ο κίνδυνος της διπλοβάρδιας λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι
  • Έχουν καλυφθεί τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση 

31/08/09
της Μαρίας καλογεράκη

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι τοπικοί φορείς στο νομό Ρεθύμνου προκειμένου να αποφευχθεί η διπλή βάρδια στις σχολικές μονάδες του νομού.

Τα σοβαρά προβλήματα της σχολικής στέγης στο νομό, καλούνται να επιλύσουν μόλις 10 ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι φορείς του νομού καθώς στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για πρώτη φορά είναι ορατός ο κίνδυνος της διπλοβάρδιας με τους καθηγητές να δηλώνουν από την πλευρά τους ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν δεν βρεθεί άμεσα μια λύση.

«Περιμένουμε να δούμε τι εγγραφές και μετεγγραφές θα γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγουμε την δεύτερη βάρδια, θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, υπάρχει όμως πρόβλημα. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει, μπορεί να γίνουν κυλιόμενες αίθουσες, δηλαδή σε μια αίθουσα που τα παιδιά έχουν γυμναστική, την ώρα της γυμναστικής να κάνουν κάποιοι άλλοι μάθημα. Κάτι πρέπει να γίνει για να μην φτάσουμε στην διπλή βάρδια», επισημαίνει ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, Γιώργος Γεωργουλάκης. 

Την ίδια ώρα τα περισσότερα κενά σε διδακτικό προσωπικό έχουν καλυφθεί τόσο σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό.
Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, Γιώργος Γεωργουλάκης, επισημαίνει πως μέχρι στιγμής υπάρχει έλλειψη στην ειδικότητα των φυσικών, ένα κενό όμως που τις επόμενες ημέρες αναμένεται θα καλυφθεί με την πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών.

«Η κατάσταση σε ότι αφορά την στελέχωση των σχολείων στο Ρέθυμνο είναι πάρα πολύ καλή. Μάλιστα είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και δεδομένου ότι πέρσι πήγαμε πολύ καλά, καθώς στα μέσα Σεπτεμβρίου δεν είχαμε λειτουργικά κενά, η φετινή χρονιά είναι πιο αισιόδοξη και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Αρκετοί καθηγητές όπως είναι οι γυμναστές αλλά και καθηγητές ξένων γλωσσών, σύμφωνα και τον Γιώργο Γεωργουλάκη, θα απασχοληθούν και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς υπάρχει πληρότητα αυτών των ειδικοτήτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Εν τω μεταξύ ανάλογη είναι η εικόνα και των σχολείων στην ύπαιθρο του νομού, που η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία