Στάθμευση τέλος στο Λιμάνι Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Απαγορεύεται στο εξής η στάση και η στάθμευση στο λιμάνι Ρεθύμνου

Προ καιρού είχαμε αναφερθεί σε προγενέστερο άρθρο ότι η παραλιακή ζώνη υποφέρει από χώρους στάθμευσης.

31/08/09
του Βασίλη Κασιμάτη
Ρεπορτάζ:
Μαρία Καλογεράκη

Τότε η δημοτική αρχή είχε επικαλεστεί το χώρο του λιμανιού ως χώρο που μπορεί να απορροφάει καθημερινά το μεγάλο όγκο των σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Τότε είχαμε δημοσιεύσει τη κινδυνολογία που αναφερόταν στο δεδομένο ότι ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να χάσουμε το χώρο στάθμευσης στο λιμάνι στη περίπτωση που κάποιος Κλαδάρχης του ΥΕΝ, ή Υπουργός ή όποιος άλλος αποφασίσει ότι και το Ρέθυμνο πρέπει να εναρμονιστεί με το γράμμα του Νόμου, που κάνει λόγο για ρητή απαγόρευση στάθμευσης οιοδήποτε τροχοφόρου εντός οποιουδήποτε λιμένα της επικράτειας.

Θυμίζουμε ότι το καθεστώς λειτουργούσε υπό την ανέχεια του τοπικού Λμενάρχη Ρεθύμνου.
Εν τέλει και σε διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων βγήκαμε πέρα για πέρα αληθινοί!

Ο έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Ένωση των όρων ασφαλείας για τα λιμάνια που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στις 14 Σεπτεμβρίου ανάβει νέες φωτιές, αυτή τη φορά όχι στους ανθρώπους της λαϊκής αγοράς αλλά στους πολίτες και τους επαγγελματίες της παλιάς πόλης Ρεθύμνου.

Με απόφαση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου απαγορεύεται πλέον η στάση και η στάθμευση στο λιμάνι της πόλης και τόσο οι πολίτες όσο και οι επαγγελματίες της παλιάς πόλης , εκφράζουν την αγωνιά τους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Καθημερινά ο χώρος του λιμανιού πλημμυρίζει από ΙΧ αυτοκίνητα καθώς πρόκειται για το μοναδικό ίσως χώρο στάθμευσης που είναι δωρεάν στην πόλη και εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες.
Σε ακόμα δυσμενέστερη κατάσταση είναι οι πολίτες που εργάζονται στα καταστήματα της παλιάς πόλης, οι οποίοι πλέον θα αναγκάζονται να παρκάρουν στο πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το λιμάνι, και όπως λένε και οι ίδιοι πλέον θα δίνουν το μισό τους μεροκάματο για να παρκάρουν μόνο το αυτοκίνητό τους.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που οι χώροι στάθμευσης στην πόλη του Ρεθύμνου είναι ελάχιστοι και τα τρία πάρκινγκ που ήδη υπάρχουν είναι επί πληρωμή και ανήκουν σκανδαλωδώς στην ίδια εταιρία.
Αξίζει να αναφερθεί πως στην αρμοδιότητα του λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου είναι να πραγματοποιηθούν οι στοιχειώδεις παρεμβάσεις τόσο στην μαρίνα της πόλης όσο και στο λιμάνι προκειμένου να μην επιβληθούν πρόστιμα από τον έλεγχο που θα διεξαχθεί για τους όρους ασφαλείας των λιμανιών από την ευρωπαϊκή ένωση.
Η απόφαση να απαγορεύεται στο εξής η στάση και η στάθμευση στον χώρο του λιμανιού ήταν καθαρά του λιμεναρχείου, στην κυριότητα του οποίου είναι και η φύλαξη της συγκεκριμένης ζώνης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία