Στην δικαστική οδό κατέφυγαν οι εργαζόμενοι για να τους καταβληθούν οι μισθοί τους

Εκτύπωση

Στην δικαστική οδό κατέφυγαν οι εργαζόμενοι για να τους καταβληθούν οι μισθοί τους

29/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδικαστεί στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου, η υπόθεση των δεκατριών εργαζομένων που από την αρχή της σαιζόν δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τον εργοδότη τους.
Οι εργαζόμενοι που από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για να τους καταβληθούν τα χρήματα τους.

«Η υπόθεση αυτή κατέληξε προχθές στον εισαγγελέα, έχει κατατεθεί μήνυση και περιμένουμε να γίνει η δίκη σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οι άνθρωποι είναι ακόμα απλήρωτοι, απάντηση δεν δίνει ο συγκεκριμένος εργοδότης, μάλλον κρύβεται και από τις υπηρεσίες και από παντού και ο μόνος δρόμος είναι το δικαστήριο πλέον», επισημαίνει ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργος Νικολιδάκης

Οι εργαζόμενοι είναι εν αναμονή της δίκης που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στα δικαστήρια Ρεθύμνου ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν πριν από 10 ημέρες, ζητώντας να τους καταβληθούν οι μισθοί τους. Την ίδια ώρα όπως ξεκαθαρίζει ο Γιώργος Νικολιδάκης, η λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων πλέον μπορεί να δοθεί μόνο μέσω της δικαστικού οδού, όπου και έχουν καταφύγει.

Σε νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και αυτό διότι σύμφωνα με τα στοιχεία του εργατικού κέντρου της πόλης μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων ξεκίνησε φέτος να εργάζεται από τα τέλη Μαΐου και σε τουλάχιστον οκτώ ξενοδοχεία στο νομό Ρεθύμνου, οι εργοδότες δεν καταβάλλουν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους.

«Θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις γιατί η μόνη αντίδραση των εργαζομένων και το όπλο τους είναι η επίσχεση εργασίας και κατ ?επέκταση ασφαλιστικά μέτρα, που όπως διαφαίνεται θα τα χρησιμοποιήσουμε και αυτά», τονίζει ο κ. Νικολιδάκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία