«Άδειασαν» τυροκομείο στην Μπαλέ

Εκτύπωση

«Άδειασαν» τυροκομείο στην Μπαλέ

  • Φόρτωσαν 20 τόνους τυροκομικά προϊόντα σε κλεμμένο τριαξονικό φορτηγό
  • Άφαντοι μέχρι στιγμής οι θρασύτατοι ληστές

29/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Αδυναμία στα Κρητικά τυριά φαίνεται πως είχαν οι θρασύτατοι ληστές που το βράδυ της Τετάρτης, μπήκαν σε τυροκομείο στην Μπαλέ του δήμου Φοίνικα και πήραν 20 τόνους τυροκομικά προϊόντα.
Οι άγνωστοι δράστες νωρίτερα είχαν κλέψει ένα τριαξονικό φορτηγό φορτωμένο με πέτρες από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου, που βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από το τυροκομείο.
Στη συνέχεια φτάνοντας έξω από την επιχείρηση παραβίασαν το παράθυρο και αρχικά κατέστρεψαν το σύστημα παρακολούθησης του χώρου.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου που βρισκόταν το εμπόρευμα και αφού άδειασαν τις πέτρες από το φορτηγό που είχαν κλέψει στο προαύλιο στη συνέχεια φόρτωσαν 20 τόνους τυροκομικά προϊόντα και έφυγαν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αξίζει να αναφερθεί πως η επιχείρηση την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο θα παρέμενε κλειστή, κάτι που ίσως και να γνώριζαν οι δράστες, καθώς για να κλαπεί μια τόση μεγάλη ποσότητα τυριού απαιτείται αρκετός χρόνος.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του τυροκομείου κατά τύχη μετέβη χθες το πρωί γύρω στις 10 και μισή στην επιχείρησή του και αντίκρισε την καταστροφή που του είχαν προκαλέσει.

Άμεσα κάλεσε τις διωκτικές αρχές του νομού, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Ωστόσο νωρίς το πρωί οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το κλεμμένο τριαξονικό φορτηγό στα Μισσίρια Ρεθύμνου.

Η αξία των τυροκομικών προϊόντων που έχουν κλαπεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στις αστυνομικές αρχές ανέρχεται στις 180.000 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Σημειώνεται πως το τυροκομείο βρίσκεται έξω από το χωριό, σε απόκρημνο σημείο ,και κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό παρά τον δυνατό θόρυβο που θα προκλήθηκε, καθώς οι δράστες χρησιμοποίησαν τα ηλεκτρονικά κλάρκ της επιχείρησης για να φορτώσουν την μεγάλη ποσότητα των τυροκομικών προϊόντων στο φορτηγό.

Επιπλέον στην περιοχή είναι ελλιπής και η αστυνόμευση.
Μέχρι και αυτή την ώρα οι δράστες είναι άφαντοι ενώ η σχετική προανάκριση διενεργείται από αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος Λάμπης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία