Σε κατάληψη του ΙΚΑ θα προχωρήσουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι

Εκτύπωση

Σε κατάληψη του ΙΚΑ θα προχωρήσουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι

29/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο, λόγω της έλλειψης γιατρών σε βασικές ειδικότητες, έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους ασφαλισμένους που καλούνται να περιμένουν το λιγότερο σαράντα ημέρες για να κλείσουν ραντεβού, προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις τους.

Και βέβαια σε ακόμα δυσμενέστερη κατάσταση από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ είναι οι ασφαλισμένοι τους τέως ΤΑΞΥ, καθώς κανείς γιατρός από τις αρχές του Σεπτέμβρη δεν θα μπορεί να τους καλύψει.

Η διοίκηση του εργατικού κέντρου Ρεθύμνου την ερχόμενη Τρίτη θα προχωρήσει σε κατάληψη της υγειονομικής μονάδας του ΙΚΑ. Οι λόγοι, δυστυχώς πολλοί, καθώς δεν καλύπτονται οι ανάγκες των ασφαλισμένων.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι υπάρχουν μόνο δυο παιδίατροι και στο οφθαλμολογικό τμήμα μόνο μια γιατρός.

«Την Τρίτη σαν εργατικό κέντρο καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νομού να κατέβουν καταρχήν σε μια διαμαρτυρία για την αδιαφορία των κρατικών μηχανισμών και κατ? επέκταση της διοίκησης του ΙΚΑ, η οποία έχει εγκαταλείψει το νομαρχιακό και περιφερειακό τμήμα του νομού, το οποίο δεν έχει τις ειδικότητες γιατρών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ», τονίζει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργος Νικολιδάκης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου που εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος καταγγέλλει την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ, ότι αδιαφορεί για τις ανάγκες της υγειονομικής μονάδας του Ρεθύμνου.

Την ίδια ώρα χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι 13.000 περίπου ασφαλισμένοι του τέως ΤΑΞΥ στο νομό Ρεθύμνου. Σε γενική συνέλευση του ιατρικού συλλόγου που πραγματοποιήθηκε προ ημερών, κανείς γιατρός δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να συνάψει σύμβαση με τον ασφαλιστικό φορέα.

«Εμείς μένουμε ξεκρέμαστοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Απαιτούμε από το κράτος να μας βρει άμεσα λύση διότι έχουμε περάσει μια κακή σεζόν, έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ το καλοκαίρι, είναι μπροστά μας ο ιός της γρίπης και βρισκόμαστε στο δρόμο χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εμείς ωστόσο δεν φταίμε για το κατάντημα των ασφαλειών είτε είναι ΙΚΑ είτε οτιδήποτε άλλο, γιατί εμείς τις εισφορές μας, τις καταβάλλουμε κάθε μήνα και είναι αρκετές», επισημαίνει ο κ. Νικολιδάκης

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με τους γιατρούς που ήταν συμβεβλημένοι με το τέως ΤΑΞΥ και οι οποίοι δεν δέχονται να συνάψουν σύμβαση με το ΙΚΑ, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου της πόλης τονίζει πως οι 40.000 περίπου ασφαλισμένοι στο νόμο, πλέον θα περιμένουν ακόμα και 100 ημέρες για να κλείσουν ραντεβού. Με τα νέα δεδομένα θα αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς ,και σύμφωνα και με τον Νικολιδάκη το 1|3 του μισθού τους, οι ασφαλισμένοι θα το δίνουν πλέον στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, αφήνοντας στη συνέχεια ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία