ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Με την υπογραφή της 2ης σύμβασης κλείνει οριστικά το θέμα της προσωρινής στέγασης των 6ου & 44ου Δημοτικών Σχολείων

Εκτύπωση

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 2ΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ 6ΟΥ & 44ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με γοργές διαδικασίες και άμεσες λύσεις προχωρά το θέμα της προσωρινής στέγασης των μαθητών του 6ου και 44ου Δημοτικών Σχολείων. Ήδη η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη υπέγραψε σύμβαση για την εγκατάσταση των βάσεων των λυόμενων αιθουσών στο χώρο που παραχώρησε ο Ο.Λ.Η. για το σκοπό αυτό με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, όπως είχε προτείνει η ίδια από την πρώτη στιγμή.
Η κ. Σχοιναράκη βρέθηκε στο οικόπεδο μαζί με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Η. κ. Μανώλη Νταμπάκη, το διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.Η. κ. Μηνά Καπετανάκη, τον εργολάβο που θα αναλάβει την τοποθέτηση των βάσεων των αιθουσών και υπηρεσιακούς παράγοντες από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας.
Στη συνέχεια η κ. Σχοιναράκη όπου συναντήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο με τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων και τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση των μαθητών και το χώρο όπου θα γίνει.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε:
«Ο αγώνας δρόμου που ξεκίνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου από τα τέλη του Ιούνη που παρουσιάστηκε το πρόβλημα στη στατική επάρκεια του κτιρίου που στέγαζε το 6ο & 44ο Δημοτικό ήταν έντονος και διαρκής. Στην πορεία αυτού του αγώνα είχαμε συμπαραστάτες μας πολλούς φορείς του Ηρακλείου και βεβαίως τους βουλευτές μας.

Η συνεργασία που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, από τον οποίο ζητούσαμε να μας παραχωρήσει ένα χώρο να στεγάσουμε τις αίθουσες, ήταν άψογη και είχε ένα πολύ καλό τέλος. Θέλαμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα κοντά στο κέντρο του Ηρακλείου, παρόλο που εναλλακτικές λύσεις και οικόπεδα είχαμε εντός της πόλης, και μάλιστα που να ανήκουν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά βρίσκονταν σε άλλες περιοχές και όχι κοντά στο κέντρο.

Έτσι λοιπόν, βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο οικόπεδο που μας παραχωρεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του Ο.Λ.Η. κ. Μανώλη Νταμπάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μηνά Καπετανάκη για την άψογη συνεργασία που είχαμε και γιατί στήριξαν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στο σημαντικό πρόβλημα που καλούνταν να αντιμετωπίσει.

Με τον εργολάβο υπογράψαμε σύμβαση και ξεκινά άμεσα τις εργασίες εγκατάστασης των βάσεων. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα θα εγκατασταθούν και οι πρώτες αίθουσες. Έτσι, στις 11 του Σεπτέμβρη που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των σχολείων τα παιδιά θα βρίσκονται στη δική τους στέγη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του δικαστικού μεγάρου ολόκληρη η κοινωνία του Ηρακλείου και βεβαίως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου ήταν συμπαραστάτης, γιατί ένα δικαστικό μέγαρο θα καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών δικαιοσύνης στο Νομό.
Ήταν ένα ζήτημα στο οποίο ευαισθητοποιήθηκαν όλοι οι πολίτες.
Εμείς ποτέ δεν διεκδικήσαμε χώρο για τον οποίο όλοι μαζί αγωνιστήκαμε προκειμένου να δοθεί για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου. Δεν θέλουμε να ανακατευόμαστε ούτε να δημιουργούμε προβλήματα.

Από την πρώτη στιγμή ο χώρος που ζητούσαμε και για τον οποίο είχαμε συμφωνήσει με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου βρισκόταν εκτός της έκτασης που είχε απαλλοτριωθεί. Όλοι οι φορείς ζητάμε πάντα στα διάφορα θέματα -και τα θέματα της Δικαιοσύνης- τη στήριξη των πολιτών και ολόκληρης της κοινωνίας για την εξεύρεση λύσεων.
Με την ίδια ευαισθησία θέλω όλοι οι φορείς να αντιμετωπίζουμε ζητήματα που σχετίζονται με την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που παρουσιάζονται ξαφνικά και μάλιστα πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για θέματα παιδείας, όπως αυτό για το 6ο και το 44ο Δημοτικά Σχολεία.
Οι σκοπιμότητες πρέπει να μένουν μακριά, και να λειτουργούμε όλοι  με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, γιατί στόχος μας είναι η απάντηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και όχι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιοι πολιτικοί».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία