Η επέκταση του ΓΝΝ Ρεθύμνου στις προτεραιότητες του νέου διοικητή κ. Γ. Ξεξάκη

Εκτύπωση

Η επέκταση του ΓΝΝ Ρεθύμνου στις προτεραιότητες του νέου διοικητή κ. Γ. Ξεξάκη

Προκηρύσσονται το επόμενο διάστημα δυο θέσεις γιατρών για την παθολογική και ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου
 

27/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη


Η πολύπαθη επέκταση του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου, που κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, από τη μη καταβολή των πιστώσεων, στον ανάδοχο εργολάβο από το υπουργείο υγείας, είναι το πρώτο θέμα στην αντζέντα του νέου διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γεώργιο Ξεξάκη.

Ο κ. Ξεξάκης που ανέλαβε και επίσημα χθες το πρωί τα καθήκοντά του ως διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, τις επόμενες ημέρες θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να εξετάσει μαζί τους τα πολλά και χρόνια προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν γιατί δημιουργούν κακή λειτουργία στις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Τα θέματα είναι αρκετά, μερικά είναι σε εξέλιξη, προτεραιότητα για μένα είναι πότε θα μπούμε στην επέκταση του νοσοκομείου. Δηλαδή πότε θα λειτουργήσει η επέκταση.
Πάνω σε αυτό τον τομέα θα προσπαθήσω όσο μπορώ και πάνω από όλα με τη συνεργασία όλου του προσωπικού του νοσοκομείου πιστεύω ότι όλα τα προβλήματα θα τα επιλύσουμε».

Ο νέος διοικητής του γενικού νοσοκομείου θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα μαζί με την Ρεθεμνιώτικη αντιπροσωπεία, προκειμένου να συναντηθεί με τον Υφυπουργό υγείας, Γιώργο Κωνσταντόπουλο και να του θέσει το ζήτημα της νέας πτέρυγας του νοσηλευτικού ιδρύματος, που θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το παρόν κτίριο καθώς αναμένεται να μεταφερθούν στο έργο της επέκτασης αρκετέςκλινικές.

«Στην συνάντηση με τον υφυπουργό υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης θα επισημάνουμε ότι είναι θέμα ζωής και θανάτου η λειτουργία του νοσοκομείου. Ένα ακόμα καίριο ζήτημα είναι ο χώρος του τμήματος επειγόντων περιστατικών που είναι απαράδεκτος. Προτεραιότητά μας λοιπόν είναι όλα τα θέματα του νοσοκομείου ,πρώτη προτεραιότητα είναι να λειτουργήσει η επέκταση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Θεωρώ ότι μέσα στα λογικά πλαίσια χρηματοδότησης από το υπουργείο και αν δεν είναι από το υπουργείο υγείας ίσως και από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ,θα προσπαθήσουμε να χρηματοδοτηθεί αυτό το κομμάτι έτσι ώστε να δοθεί τέλος σε αυτό το "σίριαλ" και θα είναι πράγματι μια ανακούφιση για τη λειτουργία του νοσοκομείου», ξεκαθαρίζει ο κ. Ξεξάκης.

Την ίδια ώρα στις προτεραιότητες του νέου διοικητή είναι και η στελέχωση του νοσοκομείου με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ.Γιώργος Ξεξάκης επισημαίνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη δυο θέσεων σε γιατρούς για την παθολογική και την ορθοπεδική κλινική ενώ παρά τις "δοκιμασίες" που είχε περάσει τον τελευταίο καιρό η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο νέος διοικητής ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για την καλύτερη κλινική του νοσοκομείου.
«Η ΜΕΘ λειτουργεί πάρα πολύ καλά, είναι από τις καλύτερες κλινικές του νοσοκομείου, διαθέτει επτά συνολικά κρεβάτια, και νομίζω ότι είναι σε καλή κατάσταση».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία