Τον Οκτώβρη οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της Μητρόπολης

Εκτύπωση

Τον Οκτώβρη θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της Μητρόπολης

Το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας

Πρόκειται για την τρίτη πλατεία κατά σειρά που αναβαθμίζεται στην πόλη του Ρεθύμνου 

26/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη
Έπεσαν νωρίς το μεσημέρι οι υπογραφές της σύμβασης μεταξύ της δημοτικής αρχής και της εταιρείας ΔΑΙΔΑΛΟΣ, για την ανάπλαση του έργου της πλατείας της Μητρόπολης.  

Οι εργασίες κατασκευής του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβρη και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι τη πλατεία της μητρόπολης αναμένεται να έχει αποκτήσει μια διαφορετική όψη.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα και με την μελέτη του έργου αναμένεται να καταργηθούν οι αναβαθμίδες που υπάρχουν, θα φυτευτούν δέντρα, θα γίνει καλύτερη λειτουργική ενότητα της περιοχής ενώ θα κατασκευαστούν και υπογειποιημένες τουαλέτες για να τις χρησιμοποιούν οι πιστοί του μητροπολιτικού ναού.

«Είναι άλλη μια σοβαρή παρέμβαση, η οποία γίνεται σε ένα άλλο σημείο της παλιάς πόλης και αφορά την πλατεία της μητρόπολης.
Η μελέτη είναι πάρα πολύ ωραία, έχει γίνει από το γραφείο της παλιάς πόλης και μάλιστα από τον κύριο Κελέκη και θεωρώ ότι και η αξιοπιστία της εταιρείας που ανέλαβε το έργο και η αξιοπιστία της μελέτης συνηγορούν ώστε γρήγορα να αποκτήσει η πόλη άλλη μια καλή περιοχή, αναπλασμένη, όμορφη και λειτουργική», επισημαίνει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Την ίδια ώρα το συνεργείο της ΔΕΗ τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τον ανάδοχο εργολάβο που κάνει τις εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της μητρόπολης, θα τρέξει τις διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες από την πλευρά της ΔΕΗ, που εντάσσονται στο έργο για την αναβάθμιση της πλατείας.  

Στα έργα ανάπλασης που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της μητρόπολης συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση του περιπτέρου και στη θέση του να λειτουργεί ένα άλλο κατάστημα και η πλατεία να καλύψει συνολικά όλη την περιοχή.

Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για την τρίτη πλατεία που θα αναβαθμιστεί έπειτα από την πλατεία στο τούρκικο σχολείο και την πλατεία του Αγνώστου στρατιώτη.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία