9μελής Νομαρχιακή Επιτροπή: Στο ρέμα Συνατσάκη η Λαϊκή

Εκτύπωση

Να μεταφερθεί προσωρινά στο ρέμα Συνατσάκη η λαϊκή αγορά αποφάσισε η εννεαμελής νομαρχιακή επιτροπή

Στην αυριανή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου η τελική απόφαση  

26/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη
Απειλούν με κινητοποιήσεις οι παραγωγοί και οι έμποροι εάν αποφασιστεί στην συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου η μεταφορά της λαϊκής αγοράς προσωρινά στο ρέμα Συνατσάκη. 

Να παραχωρήσει ο δήμος Ρεθύμνου την οικοπεδική έκταση στην πλατεία των 4 μαρτύρων για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης, είναι η νέα πρόταση των παραγωγών και εμπόρων της λαϊκής αγοράς προς τη δημοτική αρχή.

Οι άνθρωποι της λαϊκής ζητούν από τον δήμαρχο της πόλης μέχρι να εξεταστεί ο χώρος επί της οδού Καποδιστρίου, που επιθυμούν να μεταφερθούν, η λαϊκή αγορά της Πέμπτης να διεξάγεται στην πλατεία των τεσσάρων μαρτύρων και όχι έστω και προσωρινά στο ρέμα Συνατσάκη.

Εντωμεταξύ ο Δήμαρχος Ρεθύμνου καλεί τους τοπικούς φορείς αλλά και των ανθρώπους της λαϊκής αγοράς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Μάλιστα όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Μαρινάκης δεν του κατατέθηκε καμία πρόταση από τους παραγωγούς και τους εμπόρους της λαϊκής αγοράς επισημαίνοντας πως η νέα αυτή πρόταση δεν αντέχει ούτε στην λογική αλλά ούτε και στην ανοχή της πολιτείας.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι πριν χρόνια η λαϊκή αγορά της Πέμπτης διεξάγονταν στην πλατεία των 4 μαρτύρων και λόγω των προβλημάτων και των διαμαρτυριών, μεταφέρθηκε προσωρινά και διεξάγεται τα τελευταία 6 χρόνια στην μαρίνα της πόλης.

Η απόφαση της 9μελούς νομαρχιακής επιτροπής που συνεδρίασε για ακόμα μια φορά σήμερα το πρωί στο τμήμα εμπορίου της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης είναι η λαϊκή αγορά της Πέμπτης να μεταφερθεί προσωρινά στο ρέμα Συνατσάκη.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ρεθύμνου ζήτησε από την επιτροπή να εξετάσει την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου και να μεταφερθεί προσωρινά η λαϊκή αγορά της Πέμπτης στο ρέμα Συνατσάκη, επικαλούμενος τον επικείμενο έλεγχο από την ευρωπαϊκή ένωση των όρων ασφαλείας στο χώρο της μαρίνας στις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς αν η αντιπροσωπεία διαπιστώσει ότι διεξάγεται λαϊκή αγορά στον χώρο της μαρίνας, θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα.
Την ίδια ώρα και ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου των παραγωγών και των εμπόρων της λαϊκής αγοράς κάνει λόγο για παράτυπη συνεδρίαση της επιτροπής της νομαρχίας.

Ωστόσο στην αυριανή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου θα ψηφιστεί ή θα απορριφθεί η απόφαση της 9μελούς νομαρχιακής επιτροπής για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς προσωρινά στο ρέμα Συνατσάκη.

Οι παραγωγοί και οι έμποροι της λαϊκής αγοράς δηλώνουν πως αν το νομαρχιακό συμβούλιο ψηφίσει υπέρ για τη μεταφορά της λαϊκής στο ρέμα συνατσάκη ,την ίδια στιγμή οι ίδιοι θα μεταφερθούν επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, έξω δηλαδή από την μαρίνα, για να διεξαχθεί η λαϊκή αγορά.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία