Επίθεση Λαμπίρη στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της νέας γρίπης

Εκτύπωση

Επίθεση Λαμπίρη στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της νέας γρίπης

Ανέλαβε και επίσημα σήμερα καθήκοντα ο νέος διοικητής του ΓΝΝ Ρεθύμνου Γεώργιος Ξεξάκης

Στον υφυπουργό υγείας την ερχόμενη Δευτέρα η ρεθεμνιώτικη αντιπροσωπεία

26/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Τα χρόνια και υπέρογκα προβλήματα του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου θα θέσουν εκ νέου στον υφυπουργό υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Γιώργο Κωνσταντόπουλο, την ερχόμενη Δευτέρα 31 του μήνα, οι φορείς του νομού.
Η Ρεθεμνιώτικη αντιπροσωπεία, που θα αποτελείται από τους δυο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού, αρχές και εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον υφυπουργό υγείας όσο και με στελέχη του υπουργείου, για τα καίρια ζητήματα που αφορούν στην στελέχωση του γενικού νοσοκομείου, στο θέμα της επέκτασης που έχει βαλτώσει αλλά και στην παραχώρηση της οικοπεδικής έκτασης στο Σωματά από το δήμο Ρεθύμνου για την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου στο νομό.

"Θα προτάξουμε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά σε επίπεδο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά οπωσδήποτε και το θέμα της επέκτασης που είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα γιατί έχει σταματήσει κάθε διαδικασία από πλευράς εργολάβου. Ακόμα βέβαια τον οργανισμό γιατί χωρίς την επικαιροποίηση του οργανισμού που αφορά το προσωπικό μπορεί μελλοντικά να μην μπορούν να γίνουν επιπλέον προσλήψεις", επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ρεθύμνου καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης.
Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο νομό κάνει λόγο για κακό χειρισμό από πλευράς του υπουργείου υγείας και υπουργού, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την επερχόμενη πανδημία της νέας γρίπης τον Σεπτέμβρη.

Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής κ. Λαμπίρης εδώ και μήνες από το αρμόδιο υπουργείο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην νέα γρίπη, κάτι που δεν έχει γίνει στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, με αποτέλεσμα στην χώρα μας οι πολίτες να έχουν πανικοβληθεί.

"Και τώρα τι θα λέμε στον κόσμο ότι ξέρετε δεν είναι έτσι όπως τα υπολογίζαμε ,αυτός ήταν ένας κακός σχεδιασμός καθώς έγιναν παραγγελίες εμβολίων σε τέτοιο μέγεθος που μπορεί αυτό να μας δημιουργήσει πρόβλημα σε ότι αφορά την οικονομία στον χώρο της υγείας .Μην ξεχνάτε ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει ένα χρέος 25 εκατ. Ευρώ περίπου και αυξάνεται διαρκώς αυτό το νούμερο. Επομένως πρέπει κανείς στον σχεδιασμό του να είναι προσεχτικός και να φροντίζει να μην δημιουργεί στον πληθυσμό πανικό, που ο πανικός στο τέλος βοηθά κυρίως τις φαρμακοβιομηχανίες, αυτή είναι η πραγματικότητα" . 

Εν τω μεταξύ καθήκοντα διοικητή του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου ανέλαβε σήμερα και επίσημα ο Γεώργιος Ξεξάκης, ο οποίος ορκίστηκε χθες το πρωί στην 7η υγειονομική περιφέρεια Κρήτης.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο κ. Ξεξάκης είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στον εκδότη & δημοσιογράφο της «Ρ.Α.» κ. Βασίλη Κασιμάτη, όπου οι δύο άνδρες είχαν αναφερθεί στον επερχόμενο διορισμό του νέου διοικητή.
Ο κ. Ξεξάκης όπως είχαμε γράψει και στο προηγούμενο δημοσίευμα είναι Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, κατάγεται από το Σπήλι του Δήμου Λάμπης, κατοικεί στο Ρέθυμνο και είναι απόφοιτος της στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων. Από το 1996 έως το 2002 υπηρέτησε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου και διετέλεσε για ένα χρόνο μεθωριακός αντιπρόσωπος Ελλάδας με τη Βουλγαρία στην περιοχή του Έβρου και για δυο χρόνια ως σύνδεσμος των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων με την ειρηνευτική δύναμη που εδρεύει στην Κύπρο.

Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του εν ενεργεία Αντιστράτηγου έχοντας τότε τη θέση του Διοικητή των Ελληνικών δυνάμεων στην Λευκωσία.
Ακολούθως επί 5ετίας εργάστηκε ως σύμβουλος σε μεγάλη Κυπριακή εταιρία. Εδώ και οκτώ μήνες βρίσκεται εγκατεστημένος στο Ρέθυμνο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία