ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Με την ανώτατη τιμητική διάκριση της εκκλησίας της Κρήτης τιμήθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ.Σχοιναράκη

Εκτύπωση

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

Τη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση η Εκκλησία της Κρήτης για την προσφορά της προς τη Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας. 

Η κ. Σχοιναράκη παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου Τυμπακίου, στα πλαίσια του πανηγυρικού εορτασμού του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Επισκόπου Γορτύνης.
Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακάριος απένειμε στη Νομάρχη το σταυρό του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κρήτης και του Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης, συνοδευόμενο από επιστολή, που υπέγραφε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η κ. Νομάρχης και ως βουλευτής βοήθησε με τη διαμεσολάβησή της στην εξασφάλιση του ποσού των 120.000 ευρώ, τα οποία έχουν δοθεί για την ανέγερση του πολιτιστικού πνευματικού κέντρου της Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας. Η εκκλησία των Γορτυνίων, ο επίσκοπός της, ο ιερός κλήρος, σας ευγνωμονούνε και σας παρακαλούν να δεχτείτε εγκάρδιες ευχαριστίες και την τιμή της εκκλησίας της Κρήτης».

Συγκινημένη η κ. Σχοιναράκη ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Μακάριο και την Εκκλησία της Κρήτης επισημαίνοντας: «Είναι για μένα πολύ μεγάλη τιμή αυτό που η Εκκλησία της Κρήτης επέλεξε να κάνει εδώ στη Μεσσαρά, στο Τυμπάκι. Εμείς δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το να βρισκόμαστε δίπλα, τόσο στην εκκλησία όσο και στους πολίτες στα διάφορα θέματα που αντιμετωπίζουν. Πολύ μάλιστα περισσότερο σε δράσεις που δρομολογεί η εκκλησία, αποσκοπώντας να φέρει τη νέα γενιά πιο κοντά. Και ένα πολιτιστικό κέντρο φέρνει τη νέα γενιά κοντά.
Ως Νομαρχιακή Αρχή στις δράσεις που προωθούμε, οι βουλευτές μας είναι δίπλα μας σε κάθε διεκδίκηση και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Εκείνο που θέλω να γνωρίζουν οι πολίτες είναι ότι το χρέος που έχουμε απέναντί τους και ιδιαίτερα προς τις νέες γενιές, το κάνουμε πάντα. Γι αυτό ακριβώς, το νέο πνευματικό κέντρο, το πολιτιστικό κέντρο στη Μητρόπολή μας, το αθλητικό κέντρο που σε λίγο καιρό θα αρχίσει να υλοποιείται εδώ στο Τυμπάκι και βεβαίως το πνευματικό κέντρο εδώ της περιοχής αλλά και η αναστύλωση του ναού, μας χρειάζονται όλους να στηρίζουμε, αφού η ορθοδοξία αποτελεί το δυνατό κρίκο του ελληνισμού. Σας ευχαριστώ και πάλι. Μεγάλη μου τιμή. Θα συνεχίσω να κάνω το χρέος μου».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία