Άγιο είχαν βοηθό δυο τουρίστες από την Μ.Βρετανία

Εκτύπωση

Άγιο είχαν βοηθό δυο τουρίστες από την Μ.Βρετανία

25/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη


Δυο ξένοι επισκέπτες από την Μ. Βρετανία κινδύνεψαν να χάσουν την ζωή τους, όταν για άγνωστους λόγους απομακρύνθηκαν από τη ομάδα τους που επιχειρούσαν ανάβαση στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστούν και να χαθούν στις απόκρημνες πλαγιές του βουνού.
Ο εντοπισμός τους έγινε από τα σωστικά συνεργεία αλλά και από αστυνομικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου και του αστυνομικού τμήματος Συβρίτου, τα ξημερώματα, μετά από μια δύσκολη και ολονύχτια επιχείρηση διάσωσής τους.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας όταν μια ομάδα πέντε αλλοδαπών τουριστών ξεκίνησε γύρω στις δυο το μεσημέρι από την περιοχή του Φουρφουρά στο δήμο Κουρητών, ανάβαση στον Ψηλορείτη. Μια ώρα αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 3 το μεσημέρι η ομάδα των πέντε ατόμων χωρίστηκε σε δυο επιμέρους ομάδες. Οι τρεις γυναίκες αποτελούσαν την μια ομάδα και οι δυο άνδρες την άλλη, οι οποίοι συνέχισαν την ανάβαση από διαφορετικά δρομολόγια, δίνοντας σημείο συνάντησης στην κορυφή του βουνού.
Οι τρεις αλλοδαπές τουρίστριες βλέποντας ότι δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στην κορυφή του βουνού, ενώ ήταν ακόμα ημέρα, αποφάσισαν και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.
Από εκείνη τη στιγμή η ομάδα των δυο ανδρών τουριστών αγνοείτε.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου, οι άνδρες της οποίας σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Συβρίτου, τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής αλλά και κάτοικους της περιοχής ξεκίνησαν μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό των δυο Βρετανών.
Στις τρεις περίπου τα ξημερώματα οι δυο αλλοδαποί τουρίστες εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές στην δύσβατη περιοχή "παπά Λάκκος" στο δημοτικό διαμέρισμα Φουρφουρά στο δήμο Κουρητών.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία