Οι δράσεις της παγκρητικής ένωσης Αττικής

Εκτύπωση

Οι δράσεις της παγκρητικής ένωσης Αττικής

25/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη


Στο καταστατικό αλλά και στις δράσεις της παγκρήτιας ένωσης Αττικής αναφέρθηκε σήμερα από το Ρέθυμνο όπου και βρέθηκε ο πρόεδρος της ένωσης, Γιώργος Μαριδάκης.
Η παγκρήτια ένωση Αττικής μετρά πλέον 65 χρόνια από την ίδρυσή της, όλα αυτά τα χρόνια από την διοίκηση πέρασαν 12 πρόεδροι και ο μακροβιότερος πρόεδρός της ήταν ο Γιώργος Βογιατζάκης.
Την πρώτη δεκαετία από την ίδρυση της η παγκρήτια ένωση Αττικής αγόρασε τα γραφεία της στο ιστορικό κτίριο της Γεναδίου 7 στην Αθήνα ενώ την δεύτερη δεκαετία δημιούργησε την κρητική εστία, για την οποία όπως ανέφερε και πρόεδρος της ένωσης υπάρχει ένα "θολό τοπίο" γύρω από την ίδρυσή της.
Στη συνέχεια ο κ. Μαριδάκης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις αλλά και στις δράσεις που λαμβάνει μέρος η παγκρήτια ένωση Αττικής.
"Είναι το μόνο σωματείο εκτός Κρήτης, το μόνο σωματείο εντός Αττικής που μπορούν να γίνουν μέλη όλοι οι Κρητικοί της Αττικής, η παγκρήτιος μπορεί να αγκαλιάσει μέσα στους κόλπους της όλους τους κρητικούς της Αττικής. Την κρητική εστία την ίδρυσε η Παγκρήτιος ένωση και την ελέγχει. Είχε δυο κτίρια η κρητική εστία, το ένα το καινούριο το οποίο έγινε επί προεδρίας δικής μου, το 1999 και είναι η καλύτερη φοιτητική εστία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα".

Τους τελευταίους 18 μήνες η διοίκηση της παγκρήτιας ένωσης Αττικής έχει διοργανώσει 30 περίπου εκδηλώσεις ενώ εκτός από τις εκδηλώσεις σύμφωνα και με τον κ. Μαριδάκη η ένωση ασχολείτε και με την οργάνωση του πολιτιστικού κινήματος. "Πολλές από αυτές τις διοργανώσαμε σε συνεργασία είτε με άλλα κρητικά σωματεία είτε με δήμους, είτε με νομαρχίες. Ασχολούμαστε με την οργάνωση του πολιτιστικού κινήματος, με τη νεολαία, αλλάξαμε το καταστατικό γιατί υπήρχε ένα παράδοξο και προγραμματίζουμε και τις άλλες προτεραιότητες που είχαμε και αυτά που έχουμε στο πρόγραμμά μας. Το καταστατικό μας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με θέματα που αφορούν τους συμπατριώτες μας στην Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα μας".

Στις πλούσιες δράσεις της παγκρήτιας ένωσης Αττικής, περιλαμβάνονται η προώθηση της κρητικής διατροφής ενώ η διοίκηση της ένωσης έκανε παρεμβάσεις στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων για το αίτημα του ΣΕΔΗΚ και του ΣΠΑΚΕ να αναγνωριστεί το ελαιόλαδο ΠΟΠ "Κρήτη".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία