Έκτακτη συνεδρίαση εννεαμελούς επιτροπής νομαρχίας για τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς

Εκτύπωση

Έκτακτη συνεδρίαση εννεαμελούς επιτροπής νομαρχίας για τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς

-Παρέμβαση Μαρινάκη να εξετάσει η επιτροπή την προσωρινή διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς στο ρέμα Συνατσάκη
-Έπεται συνέχεια και αύριο το πρωί στο σίριαλ της λαϊκής αγοράς

25/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη


"Τον ασκό του αιόλου" άνοιξε η έκτακτη συνεδρίαση της εννιαμελούς νομαρχιακής επιτροπής, η οποία παρά τις διαμαρτυρίες των παραγωγών και των εμπόρων της λαϊκής αγοράς, πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στα γραφεία του τμήματος εμπορίου της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, όπως είχε άλλωστε προγραμματιστεί, παρουσία όμως και των ανθρώπων της λαϊκής.
Ο δήμαρχος Ρεθύμνου ζήτησε από την επιτροπή να εξετάσει την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου και να μεταφερθεί προσωρινά η λαϊκή αγορά της Πέμπτης στο ρέμα Συνατσάκη, επικαλούμενος τον επικείμενο έλεγχο από την ευρωπαϊκή ένωση των όρων ασφαλείας στο χώρο της μαρίνας στις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς αν η αντιπροσωπεία διαπιστώσει ότι διεξάγεται λαϊκή αγορά στον χώρο της μαρίνας, θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα.

"Όλα είναι λόγια του αέρα και ας βγει να μιλήσει είτε ο δήμαρχος είτε ο κ. Αλεφαντινός να μας πουν ότι δεν μας θέλουν στον χώρο της μαρίνας. Αυτό μπορεί να γίνει αλλά αυτό που προβάλλουν για τον επικείμενο έλεγχο από την ευρωπαϊκή ένωση, νομικά δεν μπορεί να γίνει", ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, Κώστας Τσιμπίδης.

Οι άνθρωποι της λαϊκής αγοράς αντιδρούν καθώς τα δεδομένα μέχρι και χθες ήταν ότι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμνβουλίου θα εξεταζόταν η νέα θέση που πρότεινε και η εννεαμελής νομαρχιακή επιτροπή στην οδό Καποδιστρίου.
Αντί για αυτό η δημοτική αρχή καλεί την αρμόδια επιτροπή να εξετάσει την χωροθέτηση της λαϊκής προσωρινά στο ρέμα Συνατσάκη, κάτι για το οποίο τόσο οι παραγωγοί όσο και οι έμποροι έχουν επανελλημένα επισημάνει πως δεν θα δεχτούν.
"Είμαστε κάθετα αντίθετοι και δεν πρόκειται όσες αποφάσεις και να πάρουν να δεχτούμε να μεταφερθούμε έστω και προσωρινά στο ρέμα Συνατσάκη. Το "προσωρινό" δεν το κουβεντιάζουμε καθόλου, ας το λύνανε το πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο που υπάρχει. Δεν τους εμπόδισε κανείς. Έξι χρόνια είμαστε τώρα στην μαρίνα και δεν λύθηκε το πρόβλημα τώρα μέσα σε μια εβδομάδα πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε".

Τώρα η εννιαμελής επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο το πρωί στα γραφεία του τμήματος εμπορίου της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και η απόφαση που θα παρθεί θα εξεταστεί την Πέμπτη στην συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.
Οι άνθρωποι της λαϊκής ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν την χωροθέτηση της λαίκής αγοράς στην οδό Καποδιστρίου, που σύμφωνα και με τους ίδιους πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία