Αδικαιολόγητα υψηλές οι τιμές των υγρών καυσίμων στον Ν.Χανίων

Εκτύπωση

Αδικαιολόγητα υψηλές οι τιμές των υγρών καυσίμων στον Ν.Χανίων
Οι αδικαιολόγητα υψηλές τιμές των υγρών καυσίμων τόσο στο Ν. Χανίων όσο και στη Κρήτη γενικότερα, αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μ. Σκουλάκη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Χανίων κ. Κώτσο και το Γραμματέα κ. Δρακάκη, μετά από πρωτοβουλία του κ. Σκουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σκουλάκης έκανε λόγο για «κατάσταση ασυδοσίας που επικρατεί στην αγορά των καυσίμων» σημειώνοντας πως «στις 13 Αυγούστου 2008 το βαρέλι είχε 107,33 δολάρια και η αμόλυβδη βενζίνη πωλούνταν στα 1,19 ευρώ/λίτρο ενώ σύμφωνα με τη τελευταία τιμοληψία του Υπ. Ανάπτυξης, που έγινε στις 14 Αυγούστου του 2009, η τιμή της αμόλυβδης πωλούνταν στα 1,25 ευρώ/λίτρο όταν το βαρέλι έχει μόλις 68 δολάρια!».

Παράλληλα επισήμανε πως «ο Ν. Χανίων είναι ο τρίτος ακριβότερος νομός στα καύσιμα, σε επίπεδο χώρας μετά από το Ν. Λασιθιού και το Ν. Ρεθύμνου» και πως «τόσο στο Ν. Χανίων όσο και σε ολόκληρη τη Κρήτη, τα καύσιμα πωλούνται κατά 10-12 λεπτά ακριβότερα σε σχέση με το μέσο όρο της χώρας, την ίδια ώρα που οι βενζινοπώλες του Ν. Χανίων καταγράφουν τα λιγότερα κέρδη σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Τέλος,  ο κ. Σκουλάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πίνακα των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη προ φόρων ενώ αναφέρθηκε και στην «ολιγοπωλιακή δομή του συστήματος διύλισης των καυσίμων στη χώρα μας, που δεν ευνοεί τον ανταγωνισμό και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός υγιούς πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, ζητώντας από τη Κυβέρνηση να επιδείξει πολιτική βούληση και να προβεί στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την εφαρμογή ενός πλαισίου διαφανούς λειτουργίας των εμπλεκομένων σε όλα τα στάδια της διακίνησης των υγρών καυσίμων, ιδιαίτερα στο στάδιο της διύλισης, ώστε να λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία