15 Σεπτεμβρίου-Καταλυτική ημερομηνία για κατάθεση δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους για τις εργατικές κατοικίες στο Πέραμα

Εκτύπωση

15 Σεπτεμβρίου-Καταλυτική ημερομηνία για κατάθεση δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους για τις εργατικές κατοικίες στο Πέραμα

Με απόλυτη διαφάνεια θα γίνει η κατανομή των κατοικιών στους δικαιούχους, υποστηρίζει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ρεθύμνου

24/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην κλήρωση των εργατικών κατοικιών που κατασκευάζονται στο Πέραμα του δήμου Γεροποτάμου, θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα τα απογραφικά δελτία θα χορηγούνται και θα κατατίθενται στα γραφεία του Εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, όπου και θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους συμπληρωμένα. Η κλήρωση των εργατικών κατοικών στους δικαιούχους βέβαια θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος του εργατικού κάντρου Ρεθύμνου, Γιώργος Νικολιδάκης, οι διαδικασίες θα γίνουν με απολύτη διαφάνεια.

"Υπάρχει η γνωστή διαδικασία, η οποία όπως γίνετε παντού θα γίνει και εδώ. Δηλαδή υπάρχουν κάποιοι, όπως οι πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία, οι οποίοι δικαιούνται κατοικία χωρίς κλήρωση, οι υπόλοιποι παίρνουν με μόρια και οι υπόλοιποι μπαίνουν σε κλήρωση. Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να πει ότι χωρίς να μπει σε αυτή τη διαδικασία θα πάρει σπίτι διότι θα αρχίσουν οι ενστάσεις από τους υπόλοιπους και θα γίνει ένα αλλαλούμ. Η διαδικασία θα γίνει νόμιμα όπως γινόταν πάντα και όποιος νομίζει ότι κάποιος θα του δώσει σπίτι μάλλον είναι από άλλο πλανήτη".

Ο πρότυπος οικισμός στο Πέραμα που θα στεγάσει τα όνειρα 40 οικογενειών εργαζομένων, σε ένα χρόνο περίπου θα είναι πραγματικότητα.
Ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες τον περασμένο Απρίλιο στο οικόπεδο που έχει αποκτηθεί από τον αρμόδιο οργανισμό, και οι διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς ώστε να παραδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα το έργο.
Οι 40 εργατικές κατοικίες που κατασκευάζονται θα έχουν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές όπως αποθήκη για το κάθε διαμέρισμα ενώ θα υπάρχουν και 50 περίπου θέσεις πάρκινγκ στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος μετά το πέρας των εργασιών θα διαμορφωθεί ανάλογα ενώ θα κατασκευαστεί και παιδική χαρά.

Την ίδια ώρα σύμβαση με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για την κατασκευή 40 εργατικών κατοικιών στο Σπήλι υπέγραψε προ ημερών ο δήμαρχος Λάμπης, Γιάννης Ταταράκης. Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή 40 σπιτιών σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων, που παραχωρείται από το δήμο Λάμπης, που το αγόρασε με χρήματα - δωρεά της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Εκτιμάται ότι πριν τη δημοπράτηση θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα ενάμιση περίπου χρόνου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 22 Μάρ 2018

Αρθρογραφία