Ο κ.Νίνος για την παραίτηση του Μ.Αλεφαντινού

Εκτύπωση


του Νίκου
Νίνου
Ο κ.Νίνος για την παραίτηση του Μ.Αλεφαντινού

Από την τοπική ειδησεογραφία πληροφορηθήκαμε την υποβολή [;] παραίτησης του προέδρου του ΔΣ του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου.

Ο οποιοσδήποτε αιρετός και διορισμένος έχει αναφαίρετο δικαίωμα να παραιτηθεί από την θέση όπου εκλέχθηκε ή τον διόρισαν.

Επίσης έχει δικαίωμα να επικαλείται οποιονδήποτε λόγο θεωρεί επαρκή για να δικαιολογήσει την παραίτηση του.

Εκείνο, όμως για το οποίο δεν έχει κανένα δικαίωμα είναι να κοροϊδεύει τους συμπολίτες και να δημιουργεί φαντάσματα εξαπολύοντας δονκιχωτικές επιθέσεις εναντίον τους!

Ο κ πρόεδρος του λιμενικού ταμείου υποβάλλοντας την παραίτηση [;] του, επικαλείται διάφορα φαντάσματα δικής του επινόησης, μιλώντας για υπόγειες διαβάσεις και διαδρομές, (επηρεασμένος, ενδεχομένως, από την έλλειψη τους στην υπόθεση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και επόμενα ευθυγραμμιζόμενος στην γνωστή λαική ρήση «ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!»),και βλέπει την υπόθεση της λαικής της Πέμπτης σαν δονικχωτικό τέρας,που το κατατροπώνει με το κοντάρι της παραίτησης του!

Ο κ δήμαρχος, με δηλώσεις του που συνοδεύουν την ειδησεογραφία της παραίτησης του προέδρου, σπεύδει να μας καθησυχάσει, {μην στεναχωρεθούμε και πάθουμε τίποτα!}, βεβαιώνοντας, ότι η παραίτηση «είναι πολιτική» και δεν θα γίνει αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο, «για να μη μείνει ακέφαλο το λιμενικό ταμείο!»!!!

Η «νέας αντίληψης» σοβαρότητα, σε όλη της την απαξίωση!

Η παραίτηση αποτελεί μια σοβαρή πολιτική πράξη, και δεν επιτρέπεται να απαξιώνετε από λογικές και συλλογιστικές της διαβεβαίωσης, ότι δεν θα γίνει αποδεκτή, δηλαδή απλά να υποβάλλεται για να ...φοβερίσει { ποιους;}!

Οι οποιεσδήποτε πολιτικές καταγγελίες οφείλουν να είναι αληθινές και τεκμηριωμένες γιατί αλλιώς είναι απλές «αερολογίες»!

Ο παραιτηθείς, (και μη παραιτηθείς, κατά τον κ δήμαρχο!), κ πρόεδρος του ΔΣ του λιμενικού ταμείου, υποχρεούται να δώσει «σάρκα και οστά» στα φαντάσματα που, ως νέος Δον Κιχώτης, (κατά την άποψη μας, με την οποία καταγγέλλουμε), διαπίστωσε!

Ζητούμε την διάσωση της δημοτικής αξιοπρέπειας, και όπως είπαν και έπραξαν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, το ίδιο να ισχύσει και για τον κ πρόεδρο!

Παραίτηση, στα ελληνικά, σημαίνει παραίτηση!

Εκτός αν δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος για πρόεδρος του ΔΣ ( δηλαδή ...στέρεψε η «νέα αντίληψη» από ικανά στελέχη!), οπότε, πραγματικά, θα μείνει ακέφαλο το όργανο, και ...δεν πρέπει!

Καταγγέλουμε και απορρίπτουμε αυτές τις λειτουργικές!

Οφείλουμε να σεβόμαστε τους ρεθεμνιώτες, να σεβόμαστε την ελληνική πολιτική ορολογία, οφείλουμε να σεβόμαστε την δημοτική δημοκρατία.

Αυτές οι υποχρεώσεις απαιτούν να μιλούμε με τεκμηρίωση, απαιτούν να εννοούμε αυτά που λέμε και υποβάλουμε, απαιτούν να βλέπουμε χωρίς δονκιχωτικά «γυαλιά»!

Ο κ πρόεδρος του λιμενικού ταμείου και κάποιοι από την «νέα αντίληψη» δημιούργησαν, και στο προκείμενο θέμα, μια προβληματική κατάσταση!

Να κάνουν την αυτοκριτική τους και να μην ψάχνουν δονκιχωτικές δικαιολογίες!

Όσο για την παραίτηση, υπάρχει μια δεδομένη απάντηση:

Ουδείς αναντικατάστατος, [εκτός αν διαταράσσονται «εσωτερικές ισορροπίες» στην «νέα αντίληψη»].

Όπως και να χει, το πρόβλημα είναι εσωτερικό τους, είναι ολόκληρο δικό τους, ας το λύσουν χωρίς «φαντάσματα», και χωρίς «ήξεις αφήξεις»!


Για την δημοτική παράταξη
«δημοτική κίνηση πολιτών»
ο επικεφαλής Νίκος Νίνος
Δημοτικός σύμβουλος
 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία