ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συναντήσεις της κ.Σχοιναράκη

Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη πραγματοποίησαν ο πρόεδρος κ. Μανόλης Κοκοβάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», στα πλαίσια της πρόσφατης εκλογής τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη σχολική στέγη του Νομού Ηρακλείου. 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην ελλιπή χρηματοδότηση από το κράτος, στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, και τη δημιουργία νέων για τις ανάγκες του νομού, καθώς και σε θέματα μεταφοράς των μαθητών ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς. Τέλος, συζητήθηκε και η πορεία κατασκευής σχολείων, που χρηματοδοτεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου από ιδίους πόρους.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

Σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου» υπέγραψε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Η κ. Σχοιναράκη σε δηλώσεις της ανέφερε:

«Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την αναβάθμιση του 6ου Γυμνασίου, της Παλιάς Εμπορικής. Είναι ένα έργο που θα αναδείξει το κτίριο και παράλληλα θα του δώσει τη στατική επάρκεια που χρειάζεται για να είναι ασφαλέστατο για τους μαθητές και την εκπαιδευτική διαδικασία. Το ύψος του προϋπολογισμού είναι 360.000 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης αυτών των διαδικασιών είναι ένα έτος με προοπτική να γίνει μικρότερο, εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό, καθώς είναι κατανοητό ότι όταν ξεκινά ένα έργο στήριξης μιας παλιάς κτιριακής μονάδας εκ των πραγμάτων είναι άγνωστο τι θα προκύψει. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή υπάρχει ήδη μια πρώτη στήριξη στις βάσεις, το έργο θα ολοκληρωθεί στο χρόνο που αναφέρει η σύμβαση. Δε χρειάζεται μετεγκατάσταση των μαθητών. Μπορεί να εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία και παράλληλα να πραγματοποιούνται και οι εργασίες, καθώς έχει γίνει συνεννόηση με τον εργολάβο και με τις Υπηρεσίες μας».

Οι προτεινόμενες επεμβάσεις περιλαμβάνουν:

 • Κατασκευή νέων πλαισίων σκυροδέρματος.
 • Κατασκευή μεταλλικής στέγης από χάλυβα υψηλής αντοχής.
 • Ενισχύσεις στοιχείων όπως ενός κυκλικού υποστυλώματος και ρηγματωμένων τοίχων.
 • Εγκατάσταση πλήρους συστήματος καθοδικής προστασίας οπλισμού.
 • Κατασκευή νέου εξωτερικού μεταλλικού κλιμακοστασίου πυροδιαφυγής.
 • Καθαιρέσεις επιχρισμάτων, μόνωσης και επίστρωσης δωμάτων.
 • Καθαίρεση στοιχείων οπλισμένου σκυροδέρματος και διάνοιξη τοιχοποιών.
 • Μερική αποξύλωση κουφωμάτων.
 • Νέες πλινθοδομές και τσιμεντολιθοδομές, επιχρίσματα και χρωματισμοί.
 • Κατασκευή και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων και κικγλιδωμάτων.
 • Υγρομόνωση και θερμομόνωση δώματος και τοιχοποιιών.
 • Κατασκευή πλακοστρώσεων και επενδύσεων τοίχων, τοποθέτηση μαρμάρινων ποδιών, κατωφλίων και σκαλομεριών.
 • Διαμόρφωση τμήματος υπαίθριου χώρου (κατασκευή πεζοδρομίων, ραμπών πρόσβασης, κ.λ.π.).
 • Καθαίρεση και αντικατάσταση υδρορροών.
 • Μερική αποκατάσταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Σημειώνεται, ότι λόγω της θέσης του συγκροτήματος επί των ενετικών τειχών (προμαχώνας Sabbionara) κατά την εκτέλεση των εργασιών είναι απαραίτητο να ληφθούν με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες τις αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων και της Δ.Τ.Υ.Ν.Α.Η. .

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Συνάντηση είχε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη με εκπροσώπους από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παρουσία της αντινομάρχη κ. Ελένης Καγουδάκη και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου, στα πλαίσια του συντονισμού για τον τοπικό σχεδιασμό στο νομό Ηρακλείου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Η κ. Σχοιναράκη σε δηλώσεις της σχετικά με την πορεία του σχεδιασμού, επεσήμανε: «Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση. Ολοκληρώθηκε το τοπικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πανδημίας της γρίπης, επικυρώθηκε από τη σημερινή σύσκεψη και οργανώνεται αμέσως ο βηματισμός υλοποίησης.

Τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλο το νομό θα είναι συνολικά 96. Στους περιφερειακούς Δήμους θα βρίσκονται 65 και στην πόλη του Ηρακλείου 31. Η διαδικασία για τα σημεία όπου θα λειτουργήσουν βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τους Δήμους. Για το καθένα βεβαίως προβλέπεται ένας αριθμός ανθρώπινου δυναμικού και ειδικοτήτων που θα το υποστηρίζει. Γι? αυτό το λόγο διαμορφώσαμε με προσοχή τον αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων, αλλά και το τι ακριβώς είναι απαραίτητο να διαθέτουν, γιατί θέλουμε να είναι πλήρως στελεχωμένα και να απαντούν σε κάθε ζήτημα.

Πιστεύω ότι το Υπουργείο Υγείας  και  Πρόνοιας με βάση τα εμβολιαστικά κέντρα, το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζονται, καθώς και το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό θα απαντήσει όπως έχει υποχρέωση και όπως έχει υποσχεθεί ο Υπουργός. Στο σχεδιασμό που χαράζουμε ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου έχουμε μελετήσει όλες τις λύσεις και πιστεύω ότι μια τέτοια τεκμηριωμένη πρόταση δεν θα έχει αρνητική αντιμετώπιση από το Υπουργείο. Εξάλλου οι ίδιοι ανέδειξαν την αναγκαιότητα που υπάρχει για να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει μια συνάντηση με φορείς και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μέλημά μας είναι να φτάσουμε στο τελευταίο Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο ή Λύκειο του Νομού Ηρακλείου για να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική και τη μαθητική κοινότητα στο σύνολο της. Έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά από τις Υπηρεσίες μας και όλους τους αρμόδιους, αποδεικνύοντας ότι ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολο θέμα».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία