ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Έρευνα για τον Αγροτικό Πληθυσμό από τον Δήμο Ηρακλείου

Εκτύπωση

Έρευνα για τον Αγροτικό Πληθυσμό από τον Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την ανάθεση εργασίας με τίτλο :« Τεκμηρίωση - Οργάνωση Υπηρεσιών Υποστήριξης του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου Ηρακλείου »

Η σύμβαση αυτή, που η αμοιβή της καλύπτεται από ιδίους πόρους τους Δήμου Ηρακλείου θα έχει διάρκεια υλοποίησης 7 μήνες από την υπογραφή της και έχει ως αντικείμενο την ευρύτερη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του αγροτικού χώρου στον Δήμο Ηρακλείου αλλά και την στοιχειοθέτηση προτάσεων για τον συγκεκριμένο παραγωγικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα η Σύμβαση αυτή περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους υπηρεσίες από πλευράς αναδόχου :

  • Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε σχέση με τις καλλιεργητικές δομές του πρωτογενή τομέα.
  • Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε σχέση με το έμψυχο υλικό που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα.
  • Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε σχέση με την παρουσία και τη λειτουργία των μεταποιητικών επιχειρήσεων αγροτικών προιόντων.
  • Καταγραφή της μέχρι σήμερα αξιοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων από τους αγρότες.
  • Συγκρότηση ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού για τις αγροτικές περιοχές μέσα από τις οποίες ο Δήμος Ηρακλείου, αξιοποιώντας τες, θα μπορέσει να οργανώσει το Αγροτικό Κέντρο επ ωφελεία των αγροτών δημοτών του και όχι μόνο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουράκης επεσήμανε την σπουδαιότητα αυτής της έρευνας που θα απεικονίσει απολύτως την υφιστάμενη κατάσταση ενός ζωντανού οικονομικοπαραγωγικού κοινωνικού κυττάρου, όπως είναι οι αγρότες όλου του Δήμου Ηρακλείου και κυρίως των Τοπικών Διαμερισμάτων ( Βασιλειών, Βουτών, Δαφνών, Σκαλανίου & Σταυρακίων) και θα βοηθήσει την Δημοτική Αρχή, πάντα σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών υποστήριξης του αγροτικού κλάδου που καθημερινά βιώνει μεγάλες δυσκολίες.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία