Παραιτήθηκε ο Μίνως Αλεφαντινός

Εκτύπωση

Παραιτήθηκε ο Μίνως Αλεφαντινός

Επιστολή κόλαφο προς το δήμαρχο Ρεθύμνου και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου έστειλε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μίνως Αλεφαντινός.

21/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Ο κ. Αλεφαντινός υπέβαλλε την παραίτησή του κάνοντας λόγο για ένα θέατρο σκιών που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες αναφορικά με τη μεταφορά και χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης και την υλοποίηση των ειλημμένων αποφάσεων του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης για την απομάκρυνσή της από τη χώρο της χερσαίας ζώνης λιμένος.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Μίνως Αλεφαντινός στην επιστολή του αναφέρει:
«Οι πρωταγωνιστές αυτού του έργου, θεατοί και αθέατοι, θεσμικοί και μη, το μετέτρεψαν σε μια κακόγουστη φάρσα υποβαθμίζοντας, στα όρια του διασυρμού, θεσμούς και όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για ιδιοτελείς και μόνο σκοπούς.

Σε όλες τις υπόγειες διαδρομές και «συσκέψεις», ούτε συμμετείχα, ούτε είχα την παραμικρή ενημέρωση. Μήνες τώρα, εγώ και το Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου έχουμε την αγωνία για την τύχη και την ανάπτυξη του χώρου της «μαρίνας», έναν από τους ελάχιστους αναπτυξιακούς μοχλούς του τόπου, η οποία δεν μπορεί να βρει το δρόμο της αν δεν απομακρυνθεί η λαϊκή αγορά.

Ελάχιστοι, πλην του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης και των εργαζομένων του Ταμείου δε συμμερίστηκαν την αγωνία μου αυτή. Όλοι, στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας, προτιμούν να συνεχίσουν να αδιαφορούν για το μείζον αυτό θέμα που έχει προκύψει και που δημιουργεί πλείστα προβλήματα στη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου καθώς και στο σχεδιασμό περαιτέρω ανάπτυξής του.

Σεβόμενος πρωτίστως τον εαυτό μου και την αξιοπρέπειά μου, την οποία και δεν διαπραγματεύομαι, και έπειτα το θεσμικό μου ρόλο ως Δημοτικού Συμβούλου Ρεθύμνου και ως Προέδρου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, παραιτούμαι από τη θέση του Προέδρου, σεβόμενος την απόφαση του 15μελούς Δ.Σ. του Ταμείου
».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία