Συναντήσεις Υφυπουργού με Κιτροπαραγωγούς, ΣΕΔΗΚ και ΣΠΑΚΕ

Εκτύπωση

Επίσκεψη Μ. Παπαδόπουλου στην ένωση κιτροπαραγωγών Ρεθύμνου

21/08/09
Γράφει η Μαρία Καλογεράκη

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης βρέθηκε στην ένωση κιτροπαραγωγών Ρεθύμνου, προκειμένου να συζητήσει με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η ένωση όσο και οι παραγωγοί του κίτρου.
Το παρόν στην σύσκεψη έδωσαν οι δυο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού, τοπικοί φορείς αλλά και εκπρόσωποι ενώσεων και παραγωγών του Ρεθύμνου.

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε στις αρχές του Σεπτέμβρη να συναντηθεί εκ νέου στο υπουργείο ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των παραγωγών προκειμένου να καθορίσουν όλοι μαζί τον τρόπο που θα γίνει η απορρόφηση ή η συνένωση της ένωσης κιτροπαραγωγών Ρεθύμνου και της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου.
"Η αναδιάρθρωση της κιτροκαλλιέργειας θα δώσει το έναυσμα στους παραγωγούς να ξεκινήσουν ξανά την καλλιέργεια και η μεταποίηση του προϊόντος θα γίνεται πλέον σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο", επεσήμανε ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Μιχάλης Παπαδόπουλος. 

    ======================================================

Αρνείται ο Μ. Παπαδόπουλος να επανεξετάσει το φάκελο του ΣΕΔΗΚ και ΣΠΑΚΕ για αναγνώριση του ελαιολάδου ΠΟΠ "Κρήτη"

"Είναι ανέφικτο τα ελαιόλαδα όλων των παραγωγών της Κρήτης να καταλήγουν σε έναν διαχειριστικό φορέα και να πωλούνται στην αγορά με ένα ενιαίο όνομα", διεμήνυσε το μεσημέρι της Πέμπτης από το Ρέθυμνο όπου και βρέθηκε ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος αρνείται να επανεξετάσει το αίτημα του συνδέσμου ελαιοκομικών δήμων Κρήτης και του συνδέσμου προστασίας και ανάδειξης του κρητικού ελαιολάδου ΠΟΠ "Κρήτη".

Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης στο Ρέθυμνο, ο ΣΕΔΗΚ και ο ΣΠΑΚΕ έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη να υπογράψει την απορριπτική απόφαση για το ΠΟΠ "Κρήτη".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία