ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συνάντηση της κ.Σχοιναράκη με τον νέο πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής

Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Με τον νέο πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, κ. Θοδωρή Μανουσάκη, συναντήθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη στο Νομαρχιακό Μέγαρο. Ο κ. Μανουσάκης αναδείχτηκε στην προεδρία της Ένωσης κατά τη διάρκεια του 41ου Εθνικού Συνεδρίου της, που είχε πραγματοποιηθεί εν πλω στην Κρήτη στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Σχοιναράκη αναφέρθηκε στους δυνατούς δεσμούς που τη συνδέουν όλα αυτά τα χρόνια με την Ένωση, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μανουσάκης την ευχαρίστησε για την πολύτιμη στήριξή της. Οι δυο τους συνομίλησαν για τη συνεργασία της Νομαρχίας με την Ένωση, ενώ έθεσαν τις βάσεις και για μελλοντικές κοινές δράσεις.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε:
«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον νέο πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, τον Θόδωρο τον Μανουσάκη. Θέλω από καρδιάς να του ευχηθώ καλή δύναμη στη διαδρομή που ξεκινά. Η Παγκρητική πρόσφερε πολλά στους Κρήτες μετανάστες σε δύσκολες εποχές και συνεχίζει να προσφέρει και στις νεότερες γενιές, προσπαθώντας να τις μπολιάσει με την Κρήτη, για να μην αποκοπούν οι δεσμοί τους με το νησί.

Μιλήσαμε για θέματα συνεργασίας μας, που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, με πρώτο σταθμό την έκθεση που θα γίνει στην Αμερική με εικόνες από την κρητική αγιογραφία. Η εκκλησία της Κρήτης στήριξε δυναμικά αυτήν την πρωτοβουλία της Παγκρητικής και του Ωνασείου Ιδρύματος. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο και η έκθεση θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που θα υπάρχει εκεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μια σφραγίδα της Κρήτης.

Παράλληλα συζητάμε για  το σημαντικό πλεονέκτημα της κρητικής διατροφής και των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων και για τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να περάσουμε το κρητικό διατροφικό πρότυπο τόσο την Αμερική όσο και στην παγκόσμια κοινότητα. Μας βοηθάει αρκετά σε αυτό η Ένωση και η συνεργασία μας συνεχίζεται δυναμικά και μάλιστα με πολύ στέρεα βήματα».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία