Ο Λαμπίρης στο Δ.Λάμπης για τις φωτιές

Εκτύπωση

O Λαμπίρης στο Δ.Λάμπης για τις φωτιές

Ενημερωτική επίσκεψη στα Δημοτικά Διαμερίσματα Κεραμέ και Δρύμισκο Δήμου Λάμπης, περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, πραγματοποίησε την Τρίτη 18 Αυγούστου ο Bουλευτής ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης.

Στο κάθε χωριό τον περίμεναν θεσμικοί παράγοντες της περιοχής και κάτοικοι, που τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην αποκατάσταση των πληγέντων εκτάσεων από τις φωτιές.

Έμφαση δόθηκε σε θέματα οδοποιίας, γεωργικής ανάπτυξης, στα προβλήματα που σχετίζονται με τον αποχαρακτηρισμό της Β΄ Αρχαιολογικής ζώνης, σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων και σε γενικότερα ζητήματα που έχουν νομαρχιακό ενδιαφέρον, όπως η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ρεθύμνου με τον Πειραιά.

Για τον δρόμο Δρύμισκο-Πρέβελη οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να ασφαλτοστρωθεί το τμήμα που απομένει (περίπου 4,5 km), έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο που θα εξυπηρετήσει την τοπική κυκλοφορία και την τουριστική ανάπτυξη των Δήμων Λάμπης και Φοίνικα.

Αναφορά υπήρξε και στο κάθετο οδικό δίκτυο που ενώνει τον επαρχιακό δρόμο Ρεθύμνου-Αγίας Γαλήνης με την Δρύμισκο και Κεραμέ, όπου λόγω της στενότητας σε κάποια σημεία, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο παραλιακό τμήμα της περιοχής από λεωφορεία.
Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες μετακίνησης των περίπου 20 μαθητών από την ευρύτερη περιοχή, έκδηλη ήταν η αντίδραση των κατοίκων-γονέων τους, αφού όπως είπαν, αυτές δεν είναι οι καλύτερες, λόγω της απώλειας σημαντικής ώρας από τον χρόνο των παιδιών.
Συγκεκριμένα το λεωφορείο που τους μεταφέρει, καταφθάνει περίπου μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη του μαθήματος και αναχωρεί σχεδόν μία ώρα αργότερα από το πέρας της διδασκαλίας, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα παιδιά επί δίωρο και σε πολλές περιπτώσεις υπό κακές καιρικές συνθήκες, κυριολεκτικά στον δρόμο.

Τέλος υπήρξε αναφορά για την δημιουργία μικρής μαρίνας στην θαλάσσια περιοχή του εν λόγω Δημοτικού Διαμερίσματος, προκειμένου να μπορούν να επισκέπτονται και να αγκυροβολούν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Λαμπίρης ευχαρίστησε τους κατοίκους για την υποδοχή και για την φιλοξενία και δήλωσε ότι ειδικά στα θέματα αποκατάστασης των περιοχών από την περυσινή καταστροφική πυρκαγιά, θα έπρεπε ήδη να έχουν αποτιμηθεί οι ζημιές και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο συνολικής ανασυγκρότησης.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει, αφού μέχρι σήμερα δεν έγινε κάτι ουσιαστικό, τόνισε ο κ. Λαμπίρης, καταλήγοντας ότι η κυβερνητική ευθύνη είναι πολύ μεγάλη αφού όχι μόνο δεν υπάρχει η απαιτούμενη πρόληψη, όχι μόνο δεν επαρκεί το στελεχιακό δυναμικό, αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση και συντονισμός για την χρηματοδότηση και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Εξαιρετικά θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο βουλευτής, την συναίνεση των κατοίκων στα Κεραμέ, σε ότι αφορά την εφαρμογή ενός σχεδίου αναδασμού της περιοχής, επισημαίνοντας την   πρωτοφανή προθυμία που επέδειξαν για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Τέλος, ο κ. καθηγητής επισήμανε στους κατοίκους της περιοχής ότι για τα προβλήματα που άπτονται της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επικοινωνήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους των παραπάνω φορέων και θα ζητήσει την άμεση λύση τους και βέβαια θα προβεί στις απαραίτητες κοινοβουλευτικές ενέργειες, για όσα θέματα αφορούν την κεντρική διοίκηση του κράτους.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία