Τρωγόμαστε με τα ρούχα μας

Εκτύπωση

Τρωγόμαστε με τα ρούχα μας

Προ μερικών εβδομάδων δημοσιεύσαμε τόσο στην ηλεκτρονική μας ημερησία εφημερίδα (AgoraPress.gr) όσο και στην «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» τις δύο νέες βράβευσεις του διακεκριμένου Ρεθυμνιώτη συγγραφέα κ. Ευάγγελλου Σπανδάγου.


20/08/09
του Βασίλη Κασιμάτη

Το άρθρο μάλιστα είχε τίτλο: Δύο νέες διακρίσεις στον Ρεθυμνιώτη Ευάγγελο Σπανδάγο.

Στο κείμενο του δημοσιεύματος μάλιστα γράψαμε:
«Στο ομιχλώδες τοπίο των τελευταίων ημερών, ύστερα από την χιονοστοιβάδα των δικαστικών υποθέσεων που αφορούν συντοπίτες μας, εμπλέκοντάς τους σε σωρεία κοινωνικών σκανδάλων & εγκληματικών ενεργειών, έρχεται η βράβευση ενός εταίρου συντοπίτη μας ως όαση στην "καυτή" έρημο.

Συνεχίζονται λοιπόν οι διακρίσεις στον καθηγητή - συγγραφέα Ευάγγελο Σπανδάγο από το Ρέθυμνο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την σπουδαία προσφορά του στην Ερευνα, Διάδοση και Προβολή της Επιστήμης των αρχαίων ελληνικών Μαθηματικών
....» 

Ακολούθως διαπιστώσαμε μετά λύπης μας ότι εδώ στο Ρέθυμνο ορισμένοι χαρακτήρες έχουν πρόβλημα όταν κάποιος συντοπίτης μας διαπρέπει και ξεχωρίζει, θυμίζοντάς μας αυτό που είχε αναφέρει ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος λίγο πριν φύγει από τη ζωή, με τίτλο: "Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα", θέλοντας να μας δείξει ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε την ίδια οπτική με τους άλλους λαούς όταν μαθαίνουμε ότι ο γείτονάς μας έχει ... μια πιο παραγωγική κατσίκα από εμάς!! 

Ακολούθως το κείμενο της επιστολής:

«Κύριε διευθυντά της εφημερίδας,
την ώρα που ο εκλεκτός συντοπίτης μας Ευάγγελος Σπανδάγος προσπαθεί να προβάλλει διεθνώς το Ρέθυμνο, ως πατρίδα του μεγάλου Φυσικού Φιλοσόφου Διογένους του Απολλωνιάτου, ορισμένοι «κύριοι» ρίχνουν κάθε είδους λάσπη εναντίον τους.

Για παράδειγμα ο κ. Λουλούδης Ηλίας:
Στις 10/08/09 ο κ. Λουλούδης σε συνέντευξή του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Studio 9,80 FM του κ. Ρακιντζή είπε, εκτός των άλλων, ότι ο Σπανδάγος δεν έει βραβευθεί το έτος 2000 από την Ακαδημία Αθηνών και ότι ο ισχυρισμός του αυτός είναι ψευδής.

Κύριε Διευθυντά,
σας στέλνουμε λοιπόν μια φωτοτυπία του σχετικού βραβείου από το αντίγραφο που κοσμεί το γραφείο μας, όπως το κοσμούν και τα βραβεία άλλων τριών Ρεθυμνιωτών.

Τα σχόλια είναι περιττά!
Στα χέρια μας έχουμε το CD από την εν λόγω εκπομπή.
Φιλικά
Γ. Τσαγκαράκης
» 

Το ακριβές αντίγραφο του βραβείου όπου αναφέρεται ο συντάκτης της επιστολής κ. Τσαγκαράκης βρίσκεται στα  γραφεία της εφημερίδας μας και στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία