Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για εκδήλωση πυρκαγιάς στην Κρήτη

Εκτύπωση

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για εκδήλωση πυρκαγιάς στην Κρήτη

Τη φετινή χρονιά εκδηλώθηκαν λιγότερες πυρκαγιές στο νομό Ρεθύμνου σε σχέση με πέρσι

Πολύς υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών. Σε επιφυλακή βρίσκεται και σήμερα ο κρατικός μηχανισμός αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση στην Κρήτη, με τους άνδρες των πυροσβεστικών υπηρεσιών να βρίσκονται επί ποδός εκτελώντας περιπολίες.

19/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

"Είμαστε σε επιφυλακή, έχουμε εκπομπή 12 πυροσβεστικών οχημάτων σε όλο το νομό Ρεθύμνου και για ότι χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε για να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση", επισημαίνει ο διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου, Χρήστος Μπουραντάς.

Εντομεταξύ τη φετινή χρονιά εκδηλώθηκαν οι λιγότερες πυρκαγιές στο νομό Ρεθύμνου, σε σύγκριση με τα δυο τελευταία χρόνια. Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση, επισημαίνει πως οι πολίτες τη φετινή αντιπυρική περίοδο ευαισθητοποιήθηκαν περισσότερο και συνεργάστηκαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

"Φέτος έχουμε λιγότερες πυρκαγιές και από την περσινή και ίσως και από την προπέρσινη χρονιά. Οφείλεται και στην ετοιμότητα των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των υπόλοιπων φορέων. Σε πολύ μεγάλο όμως βαθμό οφείλεται στον κόσμο, οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει αρκετά πράγματα, δεν πρέπει κανείς να "παίζει" με την φωτιά, είναι πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Βλέπει τους δυνατούς ανέμους, βλέπει τις υψηλές θερμοκρασίες και οφείλει και αυτός με τη σειρά του να συμβάλλει στο να έχουμε λιγότερες πυρκαγιές στο νομό".

Οι πολίτες ωστόσο θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεχτικοί και να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές, μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, όπου και ολοκληρώνεται η αντιπυρική περίοδος.

"Θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους να αποφεύγεται κάθε άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο. Ακόμα η κατάσταση είναι δύσκολη, ακόμα οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και εύχομαι από εδώ και πέρα να μην είναι. Αλλά και να είναι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, θέλω να παρακαλέσω τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και οτιδήποτε αντιληφθούν να καλέσουν το 199", τόνισε ο κ. Μπουραντάς.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία