Σε 15 ημέρες θα τοποθετηθούν οι διαβάσεις στην Κιουλούμπαση

Εκτύπωση

Σε 15 ημέρες θα τοποθετηθούν οι διαβάσεις στην Κιουλούμπαση

Σε δεκαπέντε ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην περιοχή της Κιουλούμπαση, προκειμένου να τοποθετηθούν τρεις υπερυψωμένες διαβάσεις, κατάλληλος φωτισμός αλλά και σήμανση για την διέλευση πεζών.

19/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και γίνονται καθημερινά δέκτες τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται στον συγκεκριμένο δρόμο. Σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί προ μηνών στο λιμενικό ταμείο, οι φορείς είχαν υποσχεθεί μια σειρά παρεμβάσεων στην περιοχή, οι οποίες, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του αρμόδιου οργάνου, προχωρούν με ρυθμούς "χελώνας".

«Δυστυχώς, το θέμα μπήκε λίγο αργά και σε αυτή τη χώρα γνωρίζουμε ότι όλα κινούνται βραδέως για αυτό υπήρξε αυτή η καθυστέρηση. Δεν υπήρξε καμία ολιγωρία όμως από τη μεριά του Λιμενικού Ταμείου και της Υπηρεσίας του Δήμου» επισημαίνει ο κ Αλεφαντινός.

Ήδη στην περιφέρεια Κρήτης έχουν σταλθεί όλες οι μελέτες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στην περιοχή της Κιουλούμπαση. Σε δεκαπέντε ημέρες από σήμερα αναμένεται να έχει σταλθεί στο λιμενικό ταμείο η θετική γνωμοδότηση της περιφέρειας για την κατασκευή των υπερυψωμένων διαβάσεων στον περιφερειακό δρόμο.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού δεκατριών χιλιάδων ευρώ και αναμένεται να γίνει σε δυο φάσεις, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων που διέρχονται καθημερινά από τον συγκεκριμένο δρόμο. Οι εργασίες ωστόσο, σύμφωνα και με τον κ. Αλεφαντινό, αναμένεται να διαρκέσουν 8 ημέρες.

Η πρώτη διάβαση θα κατασκευαστεί λίγο πριν την είσοδο στο φρούριο της φορτέτζας, η δεύτερη στο ύψος του ξενοδοχείου "ΙΔΕΟΝ" ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί και μια τρίτη υπερυψωμένη διάβαση.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία