Επίσκεψη του κ.Ηλία Λαμπίρη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Επισκοπής του Δήμου Κουλούκωνα

Εκτύπωση

Επίσκεψη του κ.Ηλία Λαμπίρη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Επισκοπής του Δήμου Κουλούκωνα

Ο βουλευτής Ρεθύμνου καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης επισκέφθηκε το Δημοτικό Διαμέρισμα Επισκοπής του Δήμου Κουλούκωνα, μετά από πρόσκληση τοπικών παραγόντων, όπου υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με τους κατοίκους για θέματα και προβλήματα που απασχολούν την περιοχή τους και γενικότερα για την απαξίωση της περιφέρειας του νομού, λόγω της μη ουσιαστικής στήριξης των παραγωγικών της κλάδων.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού και περιβαλλοντικού Συλλόγου Επισκοπής κ. Ηρακλής Ρεράκης, ο αντιπρόεδρος κ. Ματθαίος Σπανουδάκης και πολλά μέλη.

Επίσης ήταν το μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Μπάμπης Κυριμάκης και από το όμορο ΔΔ του Αη Γιάννη ο τ. πρόεδρος του ΤΣ κ. Γιώργος Πετυχάκης και το μέλος του ΤΣ του ίδιου χωριού κ. Γιάννης Πολυμήλης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα οικονομικά προβλήματα τα οποία είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που θέτει υπό δοκιμασία την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων γενικότερα.

Σε ότι αφορά τα τοπικά προβλήματα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έλλειψη σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου με ορατούς τους κινδύνους για την δημόσια υγεία, στα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ύδρευσης και την δυνατότητα άρδευσης των περιοχών, στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας που όπως είπαν οι παραβρισκόμενοι Δημότες, η κατάσταση του αγροτικού δικτύου είναι δραματική και στο γεγονός ότι ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου ασκούν παράλληλα και εργολαβική δράση σε Δημοτικά έργα, με αποτέλεσμα αυτή η ασυμβίβαστη πρακτική να δημιουργεί την αίσθηση ότι το Δημόσιο όφελος ενδεχομένως υστερεί του ιδιωτικού.

Έμφαση τέλος δόθηκε στο γεγονός ότι ενώ τα εν λόγω χωριά (Επισκοπή και Αη Γιάννης) αποτελούν παραδοσιακούς οικισμούς και ως εκ τούτου πραγματοποιούνται ορισμένα απαραίτητα κατασκευαστικά έργα, ωστόσο η ποιότητα αυτών δεν «συμβαδίζει» με τον αρχικό σχεδιασμό ή δεν συνάδει με την ιδιαιτερότητα της περιοχής.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία