Νέα άνοδος στην τιμή της βενζίνης την τελευταία μόνο εβδομάδα

Εκτύπωση

Νέα άνοδος στην τιμή της βενζίνης την τελευταία μόνο εβδομάδα

Με ακριβή βενζίνη θα κάνουν και φέτος διακοπές οι Έλληνες.
Η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με τις πανελλαδικές τιμοληψίες του υπουργείου ανάπτυξης κατέγραψε άνοδο κοντά στο 3% την τελευταία μόνο εβδομάδα. Έτσι λοιπόν η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Κρήτη έχει "τιναχτεί" στα ύψη και συγκαταλέγεται στις περιοχές όπου πωλείται "χρυσός" η βενζίνη. Ειδικότερα στο νομό Ρεθύμνου, την τελευταία μόνο εβδομάδα η τιμής της βενζίνης σκαρφάλωσε στο 1, 24 ευρώ το λίτρο ενώ την προηγούμενη, η τιμή της αμόλυβδης δεν ξεπερνούσε το 1,15 ευρώ.

18/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Ο πρόεδρος της ρεθεμνιώτικης ένωσης βενζινοπωλών του νομού, Ηρακλής Ξυδάκης, ξεκαθαρίζει πως η αύξηση οφείλεται στα διυλιστήρια, εξαπολύοντας νέα επίθεση στο υπουργείο ανάπτυξης που σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι η Ελλάδα κατέχει την 8η θέση στην Ευρώπη στην πώληση των πιο φθηνών καυσίμων.

"Αυτό δεν μας λέει τίποτα, διότι τη στιγμή που στην Κρήτη παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση της τιμής των καυσίμων από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι είμαστε η όγδοη χώρα στην ευρωπαϊκή ένωση στην πώληση των πιο φθηνών υγρών καυσίμων. Το υπουργείο ανάπτυξης θα πρέπει αυτή τη στιγμή να δει που οφείλεται αυτή η μεγάλη αύξηση της τιμής των καυσίμων από πλευράς διυλιστηρίων και εταιρειών".

Την ίδια ώρα οι βενζινοπώλες του νομού, αρνούνται να υποβάλλουν καθημερινά τις τιμές πώλησης των καυσίμων στο παρατηρητήριο τιμών του αρμόδιου υπουργείου αλλά και στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών. Ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών του νομού ξεκαθαρίζει πως ανέκαθεν οι ρεθεμνιώτες πρατηριούχοι ήταν αντίθετοι στο μέτρο, ζητώντας την τοποθέτηση συστήματος μηχανισμού εισροών- εκροών στα πρατήρια, σε όλα όμως τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

"Το υπουργείο ανάπτυξης έχει "πετάξει" το μπαλάκι στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να επιβάλλει πρόστιμα. Με το να επιβληθούν όμως πρόστιμα δεν λύνονται οι διαφορές. Οι διαφορές λύνονται αν υπάρχει πολιτική βούληση και αν θέλει το υπουργείο να στρέψει πάνω του το πρόβλημα που λέγεται "πρόβλημα τιμών στην Κρήτη".  Δεν λύνονται τα προβλήματα με το να βγαίνει η διεύθυνση εμπορίου και να επιβάλλει πρόστιμα στους πρατηριούχους".

Και οι τέσσερις ενώσεις της Κρήτης, έχουν ήδη συγκεντρώσει υπογραφές διαμαρτυρίας για τα μέτρα του υπουργείου ανάπτυξης,  προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, στην οποία και θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Ωστόσο ο πρόεδρος της ρεθεμνιώτικης ένωσης βενζινοπωλών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο γύρο κινητοποιήσεων των πρατηριούχων είτε στο τέλος του μήνα είτε τον Σεπτέμβριο.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία