Ανενεργές παραμένουν οι κάμερες στον ΒΟΑΚ

Εκτύπωση

Ανενεργές παραμένουν οι κάμερες στον ΒΟΑΚ

Αν και τοποθετήθηκαν πριν από ένα χρόνο, δεν έχουν τεθεί μέχρι σήμερα σε ισχύ

18/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Εδώ και ένα χρόνο κοσμούν τον βόρειο οδικό άξονα κρήτης, χωρίς ακόμα να έχουν τεθεί σε ισχύ. Ο λόγος για τις 40 κάμερες που έχουν τοποθετεί κατά μήκος της εθνικής οδού, οι οποίες εκτός του ότι δεν καταγράφουν τις παραβάσεις των οχήματων, είναι και καλυμμένες με μαύρο πλαστικό.

"Οι κάμερες αυτές που έχουν τοποθετηθεί στο δίκτυο της αρμοδιότητάς μας, δυστυχώς δεν έχουν τεθεί σε ισχύ, προς το παρόν. Περιμένουμε να παραδοθούν από το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΧΩΔΕ και μετά να είστε σίγουροι ότι οι ταχύτητες θα ρυθμιστούν", επισημαίνει ο αναπληρωτής διοικητής του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου, Γιάννης Κοκολογιάννης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή της ΕΥΔΕ -ΒΟΑΚ, Γιώργο Αγαπάκη, μας διαβεβαίωσε, πως την ευθύνη για την εγκατάσταση αλλά και την λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της κίνησης στο βόρειο οδικό άξονα, την έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και πιο συγκεκριμένα υπάγεται στην διεύθυνση Μηχανολογικών Εφαρμογών του ΥΠΕΧΩΔΕ. Την ίδια ώρα μια μερίδα πολιτών έσπευσε να "ακυρώσει" ένα σύστημα ελέγχου, πριν καλά καλά ξεκινήσει.
Σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη, στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου αλλά και Ηρακλείου κάποιοι κατέστρεψαν τις κάμερες όπως επίσης και τις προειδοποιητικές πινακίδες για έλεγχο της κυκλοφορίας με ηλεκτρονικά μέσα.
Ο ίδιος πριν από έξι μήνες περίπου έστειλε σχετικό υπόμνημα, με το οποίο ενημερώνει τους παράγοντες του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου, για τους βανδαλισμούς που έχουν υποστεί οι κάμερες, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να έχει λάβει κάποια απάντηση.


 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία