"Πλημμυρίζει" καθημερινά από αυτοκίνητα το παραλιακό μέτωπο

Εκτύπωση

"Πλημμυρίζει" καθημερινά από αυτοκίνητα το παραλιακό μέτωπο

Παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις του λιμενικού ταμείου, προκειμένου πολίτες αλλά και επισκέπτες να μην παρκάρουν στο παραλιακό μέτωπο, κανείς ωστόσο δεν φαίνεται να έχει παρατηρήσει τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, καθώς ακόμα και σήμερα η οδός ελευθερίου Βενιζέλου θύμιζε πάρκινγκ.

18/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Το λιμεναρχείο Ρεθύμνου, στην κυριότητα του οποίου είναι η φύλαξη της συγκεκριμένης ζώνης, από τον περασμένο Απρίλιο θα πραγματοποιούσε αυστηρούς ελέγχους, προκειμένου να επιβληθεί η τάξη και μάλιστα τα ειδικά μηχανήματα της υπηρεσίας θα απομάκρυναν τα οχήματα όσων συνεχίζουν να παρκάρουν παράνομα.
Οι αυστηροί αυτοί έλεγχοι όχι μόνο δεν γίνονται αλλά είναι σθεναροί και σε ένταση άλλα και σε συχνότητα.
 Καθ? όλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου πολίτες αλλά και επισκέπτες συνεχίζουν να παρκάρουν κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, αφού δεν υπάρχει κανείς να τους ελέγξει και να τους επιβάλλει τα τσουχτερά πρόστιμα, που είχαν ανακοινώσει οι φορείς πριν από τέσσερις μήνες.

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου έχει επανειλημμένα επισημάνει πως, η εικόνα αυτή με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο παραλιακό μέτωπο υποβαθμίζει την περιοχή και δημιουργεί προβλήματα και στους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο. "Όσο παραμένει μια σειρά αυτοκινήτων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, αυτόματα παύει να ισχύει η μια σοβαρή παράμετρος του έργου που είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να τελειώσει αυτή η σειρά των οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο γιατί αδικήται το έργο και κυρίως η πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει".

Η απαγόρευση της στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο θα ισχύει καθ όλη τη διάρκεια της φετινής τουριστικής σεζόν ενώ οι αρμόδιοι φορείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να ισχύσει καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου το παραλιακό μέτωπο από το ύψος του αγνώστου στρατιώτη παραμένει κλειστό από τις επτά και μισή το απόγευμα μέχρι τις 1 τα ξημερώματα. Τώρα τόσο οι πολίτες όσο και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου θα μπορούν να παρκάρουν στο πάρκινγκ δίπλα στο λιμάνι και στην μαρίνα της πόλης όπου οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής.

-Από τις δυο το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα είναι δωρεάν όλο το βόρειο τμήμα της μαρίνας.

-Το λεγόμενο πάρκινγκ που βρίσκεται αριστερά από την είσοδο της μαρίνας και το βόρειο κομμάτι από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 2 το βράδυ για την πρώτη μισή ώρα είναι εντελώς δωρεάν το πάρκινγκ. Η 1η ώρα είναι ένα ευρώ, από την 2η μέχρι την 5η ώρα αυξάνεται κατά 0,40 λεπτά την ώρα και από την 5η ώρα και μετά αυξάνεται κατά 0,60 λεπτά την ώρα.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία