Εντατικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο από το τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Εντατικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο από το τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου 

Περισσότερη αστυνόμευση και στο κέντρο της πόλης για τους επίδοξους διαρρήκτες και «πορτοφολάδες» συνιστά η Ασφάλεια Ρεθύμνου. 


14/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Στους δρόμους βγήκαν για ακόμα μια χρονιά οι αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου, που πραγματοποιούν καθημερινά εντατικούς ελέγχους τόσο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο όσο και κατά μήκος του βόρειου οδικού άξονα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός όλο το 24ωρο και θα εφαρμόζουν αυστηρά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών προκειμένου να περάσουν αναίμακτα οι φετινές γιορτές.

«Οι οδηγοί οφείλουν και πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών, τις σημάνσεις των οδών, να μην παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, διότι η παραβίασή του οδηγεί πολλές φορές σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τις γνωστές κάθε φορά τραγικές συνέπειες. Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να σέβονται το αυτοκίνητο που οδηγούν διότι πολύ καλά γνωρίζουν ότι είναι μια ξένη δύναμη και πολλές φορές δεν ελέγχεται», επισημαίνει ο αναπληρωτής διοικητής του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου, Γιάννης Κοκολογιάννης. 

Τα μέτρα του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου θα περιλαμβάνουν συνεχείς ελέγχους σε επικίνδυνες παραβάσεις όπως υπέρβαση ορίων ταχύτητας, επικίνδυνη οδήγηση, αντικανονική προσπέραση και μέθη, με σκοπό να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Τώρα οι οδηγοί που θα κινηθούν στη νέα εθνική οδό Χανίων-Ηρακλείου στο ύψος της Παναγίας του Χάρακα θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεχτικοί λόγω των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και έχει σαν απόρροια την διέλευση εκατοντάδων οχημάτων κατά μήκος του δρόμου. 

Αυξημένα τα μέτρα και στο κέντρο της πόλης 

Η αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου θα εντείνει την αστυνόμευση και μέσα στην πόλη τις επόμενες ημέρες καθώς κάθε χρόνο παρατηρείται έξαρση των εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας, λόγω της απουσίας των ιδιοκτητών.

Ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνου, Παντελής Μουρτζανός, επισημαίνει ότι η προσπάθεια της αστυνομίας για τη μείωση και εξιχνίαση των εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας, θα πρέπει απαραίτητα να στηρίζεται στη συνεργασία των πολιτών και ιδιαίτερα στην ευαισθητοποίησή τους , για τη λήψη κατάλληλων μέτρων, που αποσκοπούν στην διαφύλαξη της ιδιοκτησίας τους.

Οι πολίτες στο πλαίσιο πρόληψης των διαρρήξεων θα πρέπει να έχουν υπόψη τους κάποιους βασικούς κανόνες για να μην πέσουν θύματα επίδοξων διαρρηκτών. Θα πρέπει δηλαδή να μην αφήνουν αντικείμενα αξίας όταν φεύγουν από το σπίτι τους αλλά να τα εμπιστεύονται σε συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο.

Να μην αφήνουν τα κλειδιά του σπιτιού, μέσα σε γλάστρες ή κάτω από τα χαλιά, αφού και οι ερασιτέχνες διαρρήκτες θα ψάξουν επιμελώς σε αυτούς τους χώρους και να μην αφήσουν σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού αντικείμενα που διευκολύνουν την αναρρίχηση των δραστών. Και το σημαντικότερο να μην αφήνουν στα γραφεία ή τα καταστήματά τους πινακίδες που να ενημερώνουν για τη διάρκεια της απουσίας τους.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι καλό είναι να κλειδώνουν καλά τις πόρτες και τα παράθυρα και να μην αφήνουν το κλειδί στο χαλί», επισημαίνει ο κ. Μουρτζανός

Για την πρόληψη κλοπής πορτοφολιών σε χώρους συνωστισμού, ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνου αναφέρει χρήσιμες οδηγίες για την συνεχή επαγρύπνηση των πολιτών.
Έτσι λοιπόν οι πολίτες κατά την νυχτερινή έξοδό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους όσα χρήματα χρειάζονται και να μην επιδεικνύονται σε τρίτα άτομα ακόμη και κατά τις συναλλαγές τους και κυρίως να μην τοποθετούν το πορτοφόλι στην πίσω τσέπη του παντελονιού.

«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και ιδιαίτερα εκείνοι που θα βρίσκονται στην παλιά πόλη, επειδή εκεί υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.
Να αποφεύγουν τις συζητήσεις με άγνωστα άτομα σε αυτούς, γιατί ο τρόπος που δρουν συνήθως οι "πορτοφολάδες" είναι η μέθοδος της απασχόλησης, εκμεταλλεύονται δηλαδή τον χώρο, στον οποίο υπάρχουν πολλά άτομα
», κατέληξε ο Υποδιευθυντής Ασφαλείας κ. Μουρτζανός.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία