Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο Ζουρίδι

Εκτύπωση

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο Ζουρίδι 

Άλλη μια επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ΡεΘύμνου

14/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Ένας 40χρονος άνδρας, το οποίος κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Τροπαίων φέρεται να είναι το ένας εκ των δυο δραστών της ένοπλης ληστείας που έγινε τον Φεβρουάριο του 2008 σε βάρος ενός ταχυδρομικού διανομέα στο χωριό Ζουρίδι του δήμου Νικηφόρου Φωκά.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνου μετά από την σχετική προανάκριση που διενήργησαν τους τελευταίους 15 μήνες έφθασαν στα ίχνη του δράστη ενώ αναζητούν τον συνεργό του.

Υπενθυμίζεται ότι το 40χρονος τον Φεβρουάριο του 2008, αφού αρχικά τοποθέτησε μεγάλες πέτρες στο οδόστρωμα σε ένα απομακρυσμένο σημείο στα όρια των δήμων Νικηφόρου Φωκά και Τροπαίων, στη συνέχεια κρατώντας όπλο και φορώντας κράνος ακινητοποίησε τον ταχυδρομικό υπάλληλο, και αφού έριξε έναν άσκοπο πυροβολισμό στον αέρα στη συνέχεια έσπασε το τζάμι του συνοδηγού στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε το ταχυδρομικός υπάλληλος και πήρε το σάκο με τα χρήματα, ποσό το οποίο ανερχόταν στις 5.200 ευρώ.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μια μοτοσικλέτα, που οδηγούσε το συνεργός του και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 40χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και θα παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη με την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ληστεία.

Ωστόσο οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψη του άλλου νεαρού άνδρα που συμμετείχε στη ληστεία.
Αξίζει να αναφερθεί πως το 40χρονος έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και για άλλες αξιόποινες πράξεις ενώ συμμετείχε και στην ένοπλη ληστεία που είχε γίνει στη Μαρουλού του δήμου Λαππαίων τον Οκτώβριο του 2007, όπου τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι είχαν ακινητοποιήσει έναν διανομέα τσιγάρων, και του είχαν αποσπάσει τις εισπράξεις της ημέρας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία