Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στα Ανώγεια για την 65η επέτειο του Ολοκαυτώματος

Εκτύπωση

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στα Ανώγεια για την 65η επέτειο του Ολοκαυτώματος

Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης στην πλατεία των Ανωγείων με αφορμή την 65η επέτειο της καταστροφής του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα.

13/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μετά την δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρου του Ηρώου προς τιμή των πεσόντων.

Στην 65η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ενώ το παρόν έδωσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού, οι τοπικοί φορείς,καθώς και πλήθος κόσμου.
Το κορυφαίο γεγονός της αντίστασης του αγωνιζόμενου λαού των Ανωγείων, υπήρξε η καταστροφή και ισοπέδωση του χωριού του.

??Οι αγώνες και οι θυσίες της ιστορικής κωμόπολης των Ανωγείων συμπυκνώνουν με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αγάπη των Ελλήνων για ελευθερία αλλά και την περηφάνια των Κρητικών.
Σήμερα υποκλινόμαστε για ακόμα μια φορά στις θυσίες αυτές ,στις θυσίες των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για να μπορούμε σήμερα εμείς να προχωράμε μπροστά, οικοδομώντας την Ελλάδα της Ευρώπης??, δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Το μεγάλο μήνυμα των Ανωγείων είναι ότι η αντίσταση κατά του κατακτητή δεν είχε χρώμα. Όλοι οι Ανωγειανοί ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους τοποθετήσεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους αγωνίστηκαν μαζί για την ελευθερία του τόπου τους. Τα Ανώγεια κυριολεκτικά αναγεννήθηκαν μέσα από τις στάχτες τους.
Σήμερα είναι ένα χωριό το οποίο είναι καμάρι όλης της περιοχής, ένα χωριό που το επισκέπτονται άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Ένα χωριό που προοδεύει και οι κάτοικοί του βλέπουν το μέλλον τους και όλοι εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, αυτό που είναι το καθήκον μας είναι δοξάζοντας τους προγόνους μας να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες για το μέλλον του τόπου μας», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ στο νομό, κ.Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Τιμούμε σήμερα 65 χρόνια μετά τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία για την δημοκρατία. Οι αγώνες του λαού μας συνεχίζονται για περισσότερη δημοκρατία, για κοινωνικά δικαιοσύνη, ποτέ πόλεμος, πάντα σε ειρηνικό περιβάλλον», δήλωσε από μεριά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό, Ηλίας Λαμπίρης ενώ και ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης έστειλε το δικό του μήνυμα:
«Η αγάπ για την ελευθερία είναι το κυριότερο αξιακό συστατικό μιας κοινωνίας. Αυτό εδώ στα Ανώγεια το έχουμε αποδείξει με τρία Ολοκαυτώματα. Πράγματι η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης μπορεί να αποτελέσει αξιακό συστατικό στη σύγχρονη ζωή».

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον υπουργό ανάπτυξης ,τους βουλευτές του νομού και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το βράδυ στο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» με μουσικό χρονικό για το 3ο Ολοκαύτωμα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία