Α.Ν.Ε.Ρ. Σιωπή ή περίοδος σχεδιασμού;

Εκτύπωση

Α.Ν.Ε.Ρ.  Σιωπή ή περίοδος σχεδιασμού;

      13/08/09

του Βασίλη
Κασιμάτη

Πριν από μερικούς μήνες είχαν ακουστεί και γραφτεί πολλά για την ίδρυση μιας υπό σύσταση ναυτιλιακής εταιρίας με την ονομασία Α.Ν.Ε.Ρ. (Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρία Ρεθύμνου).

Τότε και η εφημερίδα μας είχε ασχοληθεί και δημοσιεύσει φειδωλά τις προσπάθειες αυτού του ναυτιλιακού σχήματος. Έκτοτε σιγή!
Αναζητήσαμε τους λόγους αυτής της σιγής αφού άλλωστε και η όλη προσπάθεια ήταν σε πολύ χαμηλούς τόνους και άνευ τυμπανοκρουσιών, από τον επικοινωνιακό υπεύθυνο το κ. Μανώλη Φραγκάκη.

Ο κ. Φραγκάκης μας ανέφερε ότι η εταιρία των αδερφών Γουρδομιχάλη, (εφοπλιστές) που βρίσκονταν όλο τον καιρό πίσω από αυτό το νέο σχήμα, λόγω της κρίσης παρέμεινε στην επένδυση που είχε πριν από ένα χρόνο κάνει και κράτησε τη προσοχή της αλλά και το πλωτό μέσο που ήδη διέθετε στη γραμμή Μπάρι - Δυρραχίου. 

Τότε μάλιστα ο κ. Φραγκάκης μας είπε ότι η ομάδα των Ρεθυμνιωτών που αποτελούν το πυρήνα και έχουν ασχοληθεί ενεργά και που πολύ σύντομα θα είναι γνωστά τα ονόματά τους, αναζήτησε άλλους επενδυτές τους οποίους και βρήκε, επομένως και η σχεδίαση της ακτοπλοϊκής αποκατάστασης του Ρεθύμνου από την Α.Ν.Ε.Ρ. εξακολουθεί να υφίσταται.

Μας αποκάλυψε μάλιστα και τα ονόματα των εμπλεκομένων οι οποίοι είναι στο σύνολο τους γνωστοί Ρεθυμνιώτες αλλά και γνώστες της ναυτιλίας. Τηρώντας το δημοσιογραφικό απόρρητο η εφημερίδα μας θα ανακοινώσει αυτά τα ονόματα όταν λάβει σχετική εντολή αποδέσμευσης αυτού του απορρήτου.

Προ ημερών ζητήθηκε από το εμπορικό μας τμήμα, η εκ νέου συνεργασία της Α.Ν.Ε.Ρ. με την εφημερίδα μας με σκοπό μια νέα διαφημιστική της καμπάνια.
Το λιμάνι Ρεθύμνου σήμερα άδειο & στείρο!
Έχει καταντήσει ένα τεράστιο parking
δίχως να πραγματοποιεί το βασικό του ρόλο & σκοπό
που είναι ... να μπαινο-βγαίνουν βαπόρια!!!

Στη πορεία ανακαλύψαμε από το αναγνωρισμένο ναυτιλιακό site, το Nautilia.gr την παράθεση ενός μέλους, του CRETAN SEA σχετικά με την ύπαρξη και κάποιων συγκεκριμένα ραδιοφωνικών σποτ που παίζονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς των Αθηνών και της Κρήτης σχετικά με την Α.Ν.Ε.Ρ. 

Κατόπιν όλων αυτών προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το κ. Φραγκάκη, αν μη τη άλλο για να μας αιτιολογήσει την ύπαρξη και το σκοπό αυτών των ραδιοφωνικών σποτ και της εν γένει νέας διαφημιστικής παρουσίας.

«Ως γνήσιοι Ρεθυμνιώτες, ουδέποτε σταματήσαμε να ασχολούμαστε με την προσπάθεια της αποκατάστασης της σύνδεσης Ρεθύμνου Πειραιά σε μόνιμη & συνεπή βάση.
Ο σχεδιασμός είναι μακρύς, ο αγώνας δύσκολος, οι απαιτούμενες μελέτες μακροσκελέστατες και το συνολικό ποσό επένδυσης τεράστιο, επομένως ότι είναι να γίνει θα γίνει με αργά αλλά σταθερά βήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε στην ίδια πορεία από την οποία δεν έχουμε παρεκκλίνει
.» μας είπε ο διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας του ναυτικού σχήματος.

Εμείς παραθέτουμε το σύνδεσμο (link) των ραδιοφωνικών αυτών σποτ  που φιλοξενούνται και στο διαδίκτυο.

http://rapidshare.com/files/246629230/Aner_Lines_SPOT.rar

  • Βήμα 1ο: Ανοίγει ένα site και επιλέγουμε την θέση "Free User".
  • Βήμα 2ο: Ακολούθως περιμένουμε περίπου 45 δευτερόλεπτα, όσα λέει και ο μετρητής που παρουσιάζεται επί της οθόνης και
  • Βήμα 3ο: έπειτα αφού ο μετρητής μηδενίσει επιλέγουμε το Download όπου με αυτό τον τρόπο φέρνουμε στην «Επιφάνεια Εργασίας» του υπολογιστή μας τα 2 αρχεία με τα δύο διαφορετικά ραδιοφωνικά σποτ ως μουσικά αρχεία τα οποία και μπορούμε πλέον να ακούσουμε. 

Εκεί σε αυτά τα σποτ κρύβονται πολλά μηνύματα με ιδιαίτερα νοήματα που ίσως αξίζει κανείς να τα ακροαστεί.

Με τσι γειές μας ...

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία