Σύσκεψη για το Σταθμό της Σχολής Ασωμάτων

Εκτύπωση

Σύσκεψη για το Σταθμό της Σχολής Ασωμάτων

13/08/09

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ρεθύμνου, καθηγητή κ. Ηλία Λαμπίρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων του ΕΘΙΑΓΕ, χθες 11/08/09, παρουσία θεσμικών, εκκλησιαστικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Νομού.

Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κκ Ειρηναίος, ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδάκης, ο Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης, το μέλος του Ν.Σ. και τ. αντινομάρχης κ. Μανώλης Αρχοντάκης, ο Αντιδήμαρχος Κουρητών κ. Αντώνης Καραπιδάκης ο Διευθυντής Ερευνητικού Προγράμματος Σχολής Ασωμάτων κ. Μανούσος Βολάνης, ο εξωτερικός συνεργάτης του ΕΘΙΑΓΕ   Δρ. Αλέκος Στεφανάκης, η Δ/ντρια Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Ρεθύμνου κα Ευθυμία Βιδάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμαριωτών Αθήνας κ. Στέφανος Αντωνακάκης.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανάπτυξη και η  αξιοποίηση του Σταθμού Γεωργικής έρευνας Ασωμάτων, μέσω συγκεκριμένων δράσεων, οι οποίες πέραν των άλλων θα εξυπηρετήσουν την αναπτυξιακή προοπτική του Αμαρίου, του Νομού Ρεθύμνου, αλλά και της Κρήτης γενικότερα, αφού ως γνωστών ο  Ερευνητικός αυτός Σταθμός έχει την δυνατότητα να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα βιωσιμότητας, ανάπτυξης και προβολής της ευρύτερης περιοχής.

Όλοι οι μετέχοντες στην σύσκεψη συμφώνησαν για τα αξιόλογα επιτεύγματα του Σταθμού στον ερευνητικό τομέα, τα οποία έχουν αναδειχθεί ως  πρωτοποριακά και είναι γνωστά σε διεθνές επίπεδο.

Επισήμαναν δε την ανάγκη μεταστέγασης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Σταθμού σε τμήμα έκτασης που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να λειτουργήσουν ως ένα διευρυμένο όργανο συνεργασίας, το οποίο θα συμβάλει σ? ένα ουσιαστικό διάλογο για την αξιοποίηση του Σταθμού και της περιοχής, με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των κατοίκων της και αποφάσισαν να παραδώσουν σχετικό υπόμνημα στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος θα επισκεφθεί την ερχόμενη Πέμπτη 20 Αυγούστου, τον Δήμο Συβρίτου. 
Από πλευράς Νομαρχίας, ο Νομάρχης δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί προσεχώς μία μελέτη για την αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

             


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία