Ενημέρωση στους εργαζόμενους του δήμου για την πανδημία της νέας γρίπης

Εκτύπωση

Ενημέρωση στους εργαζόμενους του δήμου για την πανδημία της νέας γρίπης

Μέτρα πρόληψης και προστασίας στους εργασιακούς χώρους

13/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Οι γιατροί της παθολογικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου έχουν ξεκινήσει μια σειρά ομιλιών, προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν για την πανδημία της νέας γρίπης, και να μην πανικοβάλλονται.

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης η παθολόγος του νοσηλευτικού ιδρύματος, Ελένη Ιωαννίδου ενημέρωσε τους εργαζόμενους του δήμου Ρεθύμνου για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στους εργασιακούς χώρους.

Η πανδημία, σύμφωνα με την γιατρό είναι ήδη ανάμεσά μας, όχι όμως σε ανησυχητικά επίπεδα.
«Ο βασικός λόγος που γίνεται η ενημέρωση είναι για να αποφύγουμε τον πανικό, ο οποίος έχει προκληθεί είτε από την παραπληροφόρηση είτε από την ενημέρωση από μη αξιόπιστες πηγές πολλές φορές και επειδή είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, ο οποίος πανικοβάλλεται εύκολα και τρέχει με το παραμικρό στο γιατρό».

Οι νέες οδηγίες του υπουργείου υγείας αναφέρουν ότι προτεραιότητα πλέον έχουν οι ομάδες εκείνες των ασθενών που έχουν πραγματικά ανάγκη, τα άτομα δηλαδή υψηλού κινδύνου, στους οποίους συγκαταλέγονται τα ηλικιωμένα άτομα, τα βρέφη και οι γυναίκες που κυοφορούν.

Τα άτομα αυτά αν εμφανίσουν συμπτώματα της νέας γρίπης θα χρειαστούν εξέταση για επιβεβαίωση της νόσου και πιθανόν και θεραπευτική αγωγή.
Ο μεγάλος όγκος των ασθενών όμως που δεν συγκαταλέγεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει αν εμφανίσει τα συμπτώματα της γρίπης να παραμείνει σπίτι του για τουλάχιστον 2 εικοσιτετράωρα.

Τώρα οι γιατροί συνιστούν στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής στο σπίτι αλλά και στον χώρο που εργάζονται για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού της νέας γρίπης.
«Υπάρχουν κάποια γενικά μέτρα υγιεινής όπως το να αερίζονται συχνά οι χώροι, να προσπαθούμε να μην ερχόμαστε συχνά σε άμεση επαφή με τους άλλους, να υπάρχουν αλκοολούχα διαλύματα για να καθαρίζουμε συχνά τα χέρια μας και να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι επιφάνειες που ακουμπάμε
», ξεκαθαρίζει η κ. Ιωαννίδου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία