120 τα θύματα των τροχαίων το χρόνο μόνο στην Κρήτη

Εκτύπωση


αριστερά χαμηλό τοιχείο, δεξιά μπαριέρα!
Η μόνη λύση
120 τα θύματα των τροχαίων το χρόνο μόνο στην Κρήτη


"Τοποθέτηση διαχωριστικών νησίδων κατά μήκος του εθνικού δικτύου και περισσότερη αστυνόμευση στο ΒΟΑΚ προτείνει η πρωτοβουλία πολιτών για τα τροχαία ατυχήματα"...

13/08/09
τς Μαρίας Καλογεράκη

120 άτομα χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη, τα περισσότερα από αυτά σημειώνονται στο βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, θύματα κυρίως νέα παιδιά ...

Και η πολιτεία όλο αυτό τον καιρό δεν έχει μεριμνήσει ούτε για το πιο απλό, την τοποθέτηση διαχωριστικής νησίδας κατά μήκος της εθνικής οδού.
Ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας πολιτών για τα τροχαία ατυχήματα στο Ρέθυμνο, Γιώργος Καραβιώτης, αναφερόμενος χθες στα απανωτά τροχαία δυστυχήματα που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στο νομό Ρεθύμνου καλεί τους φορείς ,να αφήσουν κατά μέρος τις διαφωνίες για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και να προχωρήσουν άμεσα σε έργα.

"Θα ρωτήσω το πιο απλό έχει κάνει κανείς σπίτι και να μην βάλει πόρτες και παράθυρα; Τα βάζει γιατί αισθάνεται ασφάλεια, προφυλάσσεται από κάποια πράγματα. Εδώ ακούμε και μιλάνε πολλές φορές περί ανέμων και υδάτων για το βόρειο οδικό άξονα για πράγματα, τα οποία θα γίνουν μετά από 15-20 χρόνια.
Ας πολλαπλασιάσουμε αυτά τα χρόνια και με 120 νεκρούς που έχουμε στην Κρήτη κάθε χρόνο να δουν πόσα θύματα θα έχουμε. Και αυτά τα λέμε όχι για να μιλήσουμε κακοπροαίρετα για τις αρχές του νομού αλλά πρέπει να διευθετήσουν κάποια πράγματα και να δώσουν κάποια προτεραιότητα".

Ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας πολιτών επισημαίνει ότι όπου έχουν τοποθετηθεί διαχωριστικές νησίδες κατά μήκος του βόρειου οδικού άξονα, έχουν σωθεί ανθρώπινες ζωές.
Είναι ένα μέτρο που διαφυλάσσει τους οδηγούς από τα τροχαία δυστυχήματα. Επιπλέον καλεί τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα δημόσιας τάξης, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, να μεριμνήσει για περισσότερη αστυνόμευση στο οδικό δίκτυο και κυρίως κατά μήκος του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης.

"Είναι βέβαιο ότι η αστυνόμευση μειώνει τα τροχαία ατυχήματα, δεν είμαστε σαν προληπτικός οργανισμός υπέρ της αστυνόμευσης αλλά είναι γεγονός ότι μειώνει τα τροχαία ατυχήματα. Εμάς μας ενδιαφέρει να μην έχουμε θύματα στην άσφαλτο.
Για τους οδηγούς και τους υπεύθυνους που μιλάνε καμιά φορά στην τηλεόραση, λένε ότι φταίει ο οδηγός.
Μα ποιος οδηγός; Ο κακός οδηγός;. Αυτός που μπορεί να πάθει ξαφνικά καρδιακή προσβολή; Αυτός που θα μιλήσει για λίγο και θα κάνει ένα λάθος? Και εννοείτε ο άλλος οδηγός που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας? Τι φταίει; Ευθύνεται αυτός;", επισημαίνει ο κ. Καραβιώτης.

Τα μέλη της κίνησης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων θα στείλουν υπομνήματα στους τοπικούς φορείς προκειμένου να πάρουν θέση και να εντάξουν στις μελέτες την τοποθέτηση των διαχωριστικών νησίδων κατά μήκος της εθνικής οδού, ένα μέτρο που δεν λύνει μεν το πρόβλημα αλλά το προλαμβάνει, σύμφωνα με τον κ. Καραβιώτη, και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

"Να κατέβουν δίπλα στο λαό, να μιλήσουν με τους οδηγούς που κυκλοφορούν στους δρόμους. Να δουν ότι πονάνε, όλα αυτά τα θύματα και οι οικογένειες τους, ,οι συγγενείς, οι φίλοι πονάνε.
Για αυτό τους παρακαλούμε πάρα πολύ σαν πρωτοβουλία να δουν πιο πρακτικά τα ζητήματα. Να μην περιμένουν να κάνουν το παλάτι του ΒΟΑΚ, που ακούμε και λένε κάθε τόσο αλλά να δώσουν αυτή τη λύση που πρέπει με τις διαχωριστικές νησίδες και ας το προσαρμόσουν στις μελέτες τους".
 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία