Ξεκαθαρίζει το «ακέφαλον» της διοίκησης του Νοσοκομείου

Εκτύπωση

Ξεκαθαρίζει το «ακέφαλον» της διοίκησης του Νοσοκομείου

ο κ. Γιώργος Ξεξάκης

Συνέντευξη του Στρατηγού κ. Γιώργου Ξεξάκη που φαίνεται να είναι ο νέος διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Νομού μας.

Ακούγονται πολλά το τελευταίο καιρό σχετικά με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και το ποιος τελικά αναλαμβάνει τη θέση του νέου διοικητή.
Αρκετά τα προβλήματα που πλέον συσσωρεύονται και που έχουν σαφέστατα δημιουργηθεί από την ορφάνια της διοίκησης.

     13/08/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από δύο μήνες και πιο συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου του 2009 κατατέθηκε στο ΦΕΚ Νο 246 (ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.) η τοποθέτηση του τότε Νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Κωνσταντακάκη Αντώνιου εις αντικατάσταση του επί πενταετίας διοικητού κ. Αγάπιου Ακουμιανάκη.

Πιο συγκεκριμένα και με την υπ΄ αριθμ. Υ10β/ Γ.Π. 75076/29.5.2009 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3528/2007, του ν. 3329/2005 και του ν. 3527/2007, διορίσθηκε ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ, με Α.Δ.Τ.1015001, πτυχιούχος Στρατιωτικής Σχολής Ευελπιδων, Ταξίαρχος εν αποστρατεία, ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αρμοδιότητας της 7Πς Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με διετή θητεία, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ του ν. 3528/2007, με βαθμό 1° .(Αριθμ. βεβ. Υ.Δ.Ε. Υ.Υ.Κ.Α. 6809/2.6.2009).


ο κ. Αγάπιος Ακουμιανάκης
Τότε η εφημερίδα μας  επικοινώνησε τηλεφωνικά με το κ. Ακουμανάκη ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το «διαζύγιο» ήταν συναινετικό αφού άλλωστε όπως χαρακτηριστικά μας ανάφερε ο πρώην διοικητής, είχε κουραστεί από τα επί πενταετίας καθήκοντά του.

Όλα αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία επί σκηνής.

Εν τω μεταξύ όμως έντονο παρασκήνιο αναπτύχθηκε αφού ο κ. Κωνσταντακάκης ουδέποτε ανέλαβε τη θέση και τα καθήκοντα που το επίσημο Κράτος του διόρισε, αφού λίγο αργότερα και αναίτια, ανακοινώθηκε "η απόλυση του νεοπροσληφθέντος διοικητή κ. Κωνσταντακάκη και ακολούθως ή άτυπη επαναπρόσληψη του νεοαπολυθέντος πρώην διοικητή κ. Α. Ακουμιανάκη".

Άτυπη διότι ο ίδιος ο πρώην διοικητής, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της εφημερίδας δεν έκανε δεκτή τη πρόσληψη και έτσι το νοσοκομείο Ρεθύμνου παραμένει ακέφαλο επί σχεδόν τριμηνίας, με τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα λόγω ακυβερνησίας.

Φως στο τούνελ

Σε μια προσπάθεια εξυγίανσης του συστήματος της Υγείας στα νοσοκομεία της χώρας, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε πάρει την απόφαση το περασμένο Ιούνιο να τοποθετήσει απόστρατους πρώην στρατιωτικούς διοικητές ως διοικούντες σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Έτσι λοιπόν αφού απέβη άγονη η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντακάκη, αναζητήθηκε νέος απόστρατος (στρατιωτικός) διοικητής για το Γενικό Νομαρχειακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Έπειτα από αρκετές διαβουλεύσεις και συζητήσεις, η λύση φαίνεται ότι βρέθηκε στο πρόσωπο ενός ανθρώπου με ένδοξο πρότερο βίο.
Του Στρατηγού εν αποστρατεία κ. Γεωργίου Ξεξάκη από το Σπήλι.

Να τονίσουμε κάπου εδώ ότι ο διορισμός του κ. Ξεξάκη δεν έχει περάσει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ακόμα, εντούτοις όμως έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό κ. Δ.Αβραμόπουλο, επομένως αναμένεται από ώρα σε ώρα και η επισημοποίηση της τοποθέτησης του στο Γ.Ν.Ν. Ρεθύμνου μέσω του σχετικού ΦΕΚ.

Επομένως και ύστερα από τα τελευταία ευτράπελα του Υπουργείου Υγείας, αναγγέλλουμε με κάθε επιφύλαξη τη τοποθέτηση του κ. Γ. Ξεξάκη στη θέση του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνης.

Σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουμε το νέο διοικητή συναντήσαμε χθες το απόγευμα τον κ. Γιώργο Ξεξάκη στο Ρέθυμνο σε μια πρώτη εθιμοτυπική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας.

Ο κ. Ξεξάκης δίνοντας την ορθή διάσταση του τι ακριβώς έγινε και αποσαφηνίζοντας και ορισμένα πράγματα που είχαν να κάνουν με το παρασκήνιο μας μίλησε «ορθά -κοφτά» ως άλλωστε συνηθίζουν οι στρατιωτικοί καριέρας!

Καταρχήν να δώσουμε ορισμένα στοιχεία από το βιογραφικό του Στρατηγού.
Έγγαμος, πατέρας δυο ενήλικων παιδιών, πτυχιούχων - ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.
Ο κ. Γ. Ξεξάκης έφτασε στο βαθμό του εν ενεργεία Αντιστράτηγου των Ενόπλεων Δυνάμεων της χώρας μας.
Τα τελευταία δύο χρόνια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε στη Κύπρο και ολοκλήρωσε τη καριέρα του ως Στρατιωτικός Διοικητής Λευκωσίας.
Νωρίτερα υπηρέτησε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας ως διοικητής διαφόρων στρατιωτικών μονάδων.
62 χρονών σήμερα ο κ. Ξεξάκης, λίγο πριν έρθει πίσω στη πατρίδα του στο Ρέθυμνο διετέλεσε για 6 χρόνια Διοικ. στέλεχος μεγάλης Κυπριακής εταιρίας, προσφέροντας διοικητικές υπηρεσίες, "τροχίζοντας" παράλληλα τις τεχνοκρατικές του γνώσεις.

Ο νέος διοικητής μας μίλησε για το πως σήμερα είναι "υπό ανάληψη καθηκόντων" στο Νοσοκομείο.

«Όταν ήρθα στο Ρέθυμνο πριν από περίπου οκτώ μήνες δεν φανταζόμουν ότι θα αναλάμβανα ένα τέτοιο νευραλγικό αλλά και σημαντικό πόστο. Άλλωστε είμαι συνταξιούχος στρατιωτικός και ερχόμενος πίσω στη πατρίδα δεν είχα κάνει σχέδια σχετικά με την περαιτέρω εξέλιξη της ζωής μου.

Μου ήρθε εντελώς ξαφνικό όταν με κάλεσαν από το γραφείο της κυβερνητικής Βουλευτού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη.

Η κ Κεφαλογιάννη ακολουθώντας σαφέστατα τις εντολές του Υπουργού Υγείας και αφού είχαν εξετάσει προφανώς με πάσα λεπτομέρεια το φάκελο μου, με ρώτησε αν δέχομαι να αναλάβω τη διοίκηση του Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο.

Εγώ ευχαρίστησα την Βουλευτή για τη τιμή και έκανα δεκτή τη πρόταση. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της αποκατάστασης της διοικητικής ορφάνιας του ιδρύματος.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη εσείς οι δημοσιογράφοι γνωρίζεται θέλοντας να πω με αυτό ότι από τη στιγμή που ο διορισμός δεν έχει κατατεθεί στο ΦΕΚ, επισήμως και εγώ όπως και εσείς είμαστε εν αναμονή
.» μας είπε ο κ. Ξεξάκης. 

Αυτό που εμείς αποκομίσαμε από τη πρώτη συνάντηση με το Στρατηγό κ. Ξεξάκη είναι κάποια χαρακτηριστικά που έστω και φυσιογνωμικά κάποιος δύναται ευκόλως να διακρίνει.
Νηφαλιότητα, ήρεμος & ευθύς χαρακτήρας. Με λαμπρή προϋπηρεσία, επί δεκαετίες ολόκληρες στη στρατιωτική διοίκηση, δείχνει ορθολογιστής, οραματιστής και ικανός
να αναλάβει, να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο μιας και ο δρόμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου φαίνεται αρκετά δύσβατος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Ρεθύμνου βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, σε ένα μεταβατικό στάδιο και όλοι οι πολίτες του Ρεθύμνου περιμένουν από το νέο διοικητή πάρα πολλά.

Τα χρέη, οι προσλήψεις ιατρικού & νοσηλευτικού προσωπικού, οι ελλιπείς υποδομές, σαφέστατα η επικείμενη λειτουργία της νέας πτέρυγας και τέλος η συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΟΜ και το διευθυντή της κ. Λαμπρόπουλο, σχετικά με την ανέγερση του νέου νοσοκομείου (πιθανώς στη δημοτική οικοπεδική έκταση) είναι τα βασικά θέματα που θα συναντήσει πρωταρχικά μπροστά του ο νέος διοικητής.
Μετά από όλα αυτά καλείται πρώτιστη αναγκαιότητα ο άμεσος διορισμός του νέου διοικητή καθώς τα διογκωμένα ζητήματα ζητούν λύση ... εδώ και τώρα!

Εμείς ευχόμαστε στο κ. Γιώργο Ξεξάκη να μπορέσει να ικανοποιήσει στο μέγιστο αυτό που οι πολίτες περιμένουν από το νέο διοικητή και να φέρει εις πέρας το πραγματικά δύσκολο αυτό έργο.
Όπως του αναφέραμε οι κάτοικοι του Νομού υποφέρουν εδώ και χρόνια από την κακή εικόνα του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και επαφίενται στις ανθρώπινες θυσίες των ιατρών & νοσηλευτών.
Έτσι και ο κ. Ξεξάκης καλείται να δώσει ουσιαστικές λύσεις για να απαλύνει το πόνο και ενίοτε την οργή των πολιτών απέναντι στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Με τσι γειές μας ... 
 

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία