Εποπτεία πλατείας Μικρασιατών

Εκτύπωση

Εποπτεία πλατείας Μικρασιατών

Με παλαιότερη παρέμβαση μας σας είχαμε θέσει την αναγκαιότητα εποπτείας, (ως προς όλες τις παραμέτρους), της νέας πλατείας, την οποία με απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου ονοματίσαμε ως πλατεία Μικρασιατών.

12/08/09
του Νίκου Νίνου*

Είναι πολλά τα γεγονότα, που δημοσιοποιούν τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία αποδεικνύουν και αναδεικνύουν την «γνωστή» δημοτική «ασθένεια» της άφεσης στην τύχη τους των δημοτικών έργων!

Είναι σαφές και ξεκάθαρο, ότι η δημοτική αρχή οφείλει να ασχοληθεί, (με την αρμόζουσα σοβαρότητα), με την λειτουργία, την χρήση, την εποπτεία κλπ στοιχεία που αφορούν στην πλατεία Μικρασιατών (και όχι μόνον)!

Τα γεγονότα δείχνουν μια αδιαφορία, μια έλλειψη ενασχόλησης, μια έλλειψη σχεδιασμού και λειτουργικής, μια «από τα ίδια», όσον αφορά στην δημοτική παρουσία στην πλατεία Μικρασιατών ( και όχι μόνον).

Οι συνέπειες είναι αυτονόητες και καταγράφονται στην ειδησεογραφία των τοπικών ΜΜΕ και στις δηλώσεις των εμπλεκόμενων.

Η πλήρης ευθύνη όλης αυτής της αρνητικής πραγματικότητας, ανήκει και αφορά, αποκλειστικά και μόνον, στην πολιτική ηγεσία του δήμου μας.

Κατόπιν αυτής της πραγματικότητας ερωτάσθε, σύμφωνα με τον ΚΔΚΚ, ως πολιτικά αρμόδιοι δημοτικοί παράγοντες, και σας καλούμε να μας ενημερώσετε για τα πάρα κάτω τιθέμενα ερωτήματα:

  1. ποιος σχεδιασμός εποπτείας στην πλατεία Μικρασιατών έχει εκπονηθεί, (αν υπάρχει σχεδιασμός), από ποιόν εκπονήθηκε, πότε εκπονήθηκε, και με ποια διαδικασία προέκυψε.
  2. υπάρχει κανονισμός λειτουργίας της πλατείας Μικρασιατών ;

Αν υπάρχει, ποιος είναι (αντίγραφο του), ποιος τον συνέταξε, και με ποια διαδικασία προέκυψε.

  1. ποιες είναι οι απόψεις σας σχετικά με την ανάγκη και χρησιμότητα [ ή όχι! ] για αστυνόμευση και γενικότερη εποπτεία για ευταξία στην πλατεία, όσον αφορά στην χρήση της από τους δημότες (φυσικά πρόσωπα και ομάδες πολιτών), την λειτουργία της, την καθαριότητα της, την ασφάλεια των χρηστών της, και την προστασία της από φθορές, ρύπανση κλπ;
  2. μήπως θα πρεπε να είχαν συζητηθεί στην δημαρχιακή επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο, όλα αυτά ένεκα των όσων έχουν συμβεί στην σύντομη περίοδο που χρησιμοποιείται η πλατεία Μικρασιατών ( τα οποία και πολλά είναι, αλλά και σημαντικά!)
  3. ποιες είναι οι προτάσεις σας, και ποιοι είναι οι προβληματισμοί σας, που προκλήθησαν ( αν σας προκλήθησαν τέτοιοι ερεθισμοί), από τα γεγονότα που συνέβησαν στην πλατεία Μικρασιατών { ατύχημα, βανδαλισμοί, φθορές, έλλειψη καθαριότητας, αντικοινωνικές δράσεις κλπ}

Παρακαλούμε για την εκ του Νόμου, [ ΚΔΚΚ ], επιβαλλόμενη ενημέρωση μας, ως δημοτικής παράταξης στον δήμο μας.

Είναι σαφές, ότι, τις επόμενες εβδομάδες, θα προκαλέσουμε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για όλες αυτές τις παραμέτρους, τις οποίες κρίνουμε σοβαρές και για τις οποίες θεωρούμε ως πολύ σημαντικές τις πολιτικές σας ευθύνες.

Με τιμή

ο κ. Νίκος Νίνος είναι
δημοτικός σύμβουλος & επικεφαλής
για την «δημοτική κίνηση πολιτών»
Ρεθύμνου

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία