Ο δημότης Συβρίτου δεν έλαβε απάντηση

Εκτύπωση

"Ο δημότης Συβρίτου δεν έλαβε απάντηση"

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Μειοψηφίας για το Δήμο Συβρίτου κ. Γιώργης Μανογιαννάκης απέστειλε στα Μ.Μ.Ε. και στην εφημερίδα μας νέα επιστολή σχολιάζοντας την απάντηση του "γραφείου" του Δημάρχου Συβρίτου, στην προ ημερών, πρώτη τοποθέτησή του για φλέγοντα θέματα του Δήμου.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι και η εφημερίδα μας όταν είχε προ ημερών αναφερθεί
ο Δήμαρχος
κ. Μιχ. Πετρακάκης
και σχολιάσει την απάντηση του γραφείου του Δημάρχου στην αρχική επιστολή Μανογιαννάκη, είχε παρομοίως επισημάνει ότι δεν εδόθησαν απαντήσεις επί της ουσίας στα θέματα που έθιγε ο επικεφαλής της Δημοτικής Μειοψηφίας.

Είχαμε μάλιστα προσθέσει ότι θα έπρεπε ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Πετρακάκης να λάβει το λόγο και να απαντήσει στα συγκεκριμένα σημεία της δημοτικής αντιπολίτευσης ούτως ώστε και οι δημότες να λάβουν δια στόματος του ιδίου του Δημάρχου τους ως είθεσται, τη θέση του σε τόσο σημαντικά θέματα δια το Δήμο Συβρίτου αλλά ίσως και της πρώην επαρχίας Αμαρίου γενικώτερα!
Ακολούθως το κείμενο της νέας επιστολής του κ. Μανογιαννάκη:
================================================================

"
Ο δημότης Συβρίτου δεν έλαβε απάντηση.

        Είδαμε την προ ημερών απάντηση, όχι βέβαια του κυρίου δημάρχου, αλλά του γραφείου του (ποιοι άραγε το απαρτίζουν). Στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέσαμε όμως, απάντηση δεν έλαβε ο δημότης! 

            12/08/09

του Γιώργη
Μανογιαννάκη
.
Επικεφαλής της
Δημ. Μειοψηφίας
Δήμου Συβρίτου

        Το θέμα μας δεν είναι η στείρα αντιπαράθεση ή η ειρωνική απαξίωση, αλλά η υποχρέωση μας για ενημέρωση του δημότη και η επιτέλεση του θεσμικού μας ρόλου.
Συνεχίζουμε να είμαστε στο σκοτάδι, σε θέματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και επαρκούς διαφάνειας. Η απάντηση του γραφείου του δημάρχου, είναι μειωτική, απαξιωτική, από άλλο πλανήτη. Είναι το δείγμα του ρεμβασισμού και της ειρωνείας του. Πως είχαν άραγε αντιμετωπισθεί ο κύριος Ξανθός και ο κύριος Παλιεράκης; Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και τακτική. Επί της ουσίας, λοιπόν, τίποτα. Το θέμα δεν κλείνει εδώ. Τώρα ανοίγει.

        Ο Δήμος Συβρίτου με την αλαζονεία του, αλλά και την λογική που έχει επί του άρχειν, στερεί την μειοψηφία από νόμιμα δικαιώματα, με πολιτική κάλυψη, ανοχή της περιφέρειας και αδιαφορία του Δήμου Κουρητών.
Η μειοψηφία του δήμου Συβρίτου δεν συμμετέχει σε καμιά επιτροπή του δήμου ως θάπρεπε και στερείται, παράνομα, συμμετοχή στο Σύνδεσμο Δήμων Συβρίτου Κουρητών και στην Αμάρι ΑΕ (ΧΥΤΑ & ΠΑΝΑΚΡΟΝ τουριστικό συγκρότημα).

        Τα τουριστικά έντυπα που εκδόθηκαν από το δήμο Συβρίτου, έχουν μια λογική και αισθητική. Εκτός από την επικρότηση, ότι είναι απαραίτητα εργαλεία και η επεξεργασία τους είναι σε καλό επίπεδο, ήρθαν πολύ αργά.
Ήρθαν μετά από δώδεκα σχεδόν χρόνια.
Ένα υλικό σκοπιμότητας ή μάλλον υποχρεωτικής κίνησης.
Όταν σε μια μονάδα μικρής τουριστικής δυνατότητας ή και σε μια ταβέρνα ακόμη, βλέπουμε μια εκπληκτική παρουσίαση σε έντυπο υλικό με ευρηματικά λογότυπα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πόσο λοιπόν να θαυμάσουμε τη δουλειά αυτή του δήμου.
Με δυο λόγια αργοπορημένη και φτωχή. 
Ο πήχης, οφείλουμε, να είναι ψηλότερα. Ας δούμε πχ. το
DVD του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παντάνασσας ή τα ημερολόγια του Μέρωνα ή τις εκδόσεις του Μοναστηρακίου, θα διαπιστώσουμε, ότι όσο καλαίσθητα και αν είναι τα έντυπα του Δήμου για την ξαφνική τουριστική του προβολή και ανάπτυξη, είναι απελπιστικά φτωχά. Θα μου πείτε ότι άλλοι δήμοι δεν έχουν ακόμη τίποτα. Αυτό είναι το λάθος, δεν θέλουμε να μοιάσουμε στους πρώτους αλλά στους τελευταίους.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, η όλη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής στερείται οράματος και σοβαρού σχεδιασμού. Ο πολιτισμός για μας είναι μια διαρκής, αέναη και καθολική θέαση. Απλά, ένα σπίτι πολιτισμού, ένας ή περισσότεροι χώροι για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, πολυποίκιλες δραστηριότητες δομημένες, όλο το χρόνο, σε όλα τα επίπεδα και για όλους.
 

Μανογιαννάκης Γιώργης 11-8-09

Μοναστηράκι Αμαρίου

Τηλ 6936584333

2833022532 -28210 75697« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία