Κλήσεις και Δημοτική στάθμευση

Εκτύπωση

Κλήσεις και Δημοτική στάθμευση

Στην Δημαρχιακή Επιτροπή του δήμου μας υποβλήθηκε αίτημα-πρόταση, από τον αρμόδιο για τα οικονομικά αντιδήμαρχο, με το οποίο προτείνεται η τροποποίηση της ισχύουσας κανονιστικής για την ελεγχόμενη στάθμευση, ώστε πλέον να μην υπάρχει η δέσμευση της ανταποδοτικότητας για τον δήμο για τα πρόστιμα της παράνομης στάθμευσης κλπ στον χώρο της ελεγχόμενης στάθμευσης!

11/08/09
του Νίκου Νίνου*

Εχουμε αρθρογραφήσει δυό φορές, καταγγέλοντας τον δήμο, ότι δεν λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα για να μην χάσει τα μεγάλα ποσά των τροχονομικών κλήσεων, που εισπράττει!

Με την υποβληθείσα πρόταση [που προχώρησε η πλειοψηφία του δήμου] αποκαλύπτεται η αλήθεια και δικαιώνονται οι καταγγελίες μας!

Στο σκεπτικό της πρότασης του αρμόδιου αντιδημάρχου, γίνεται επίκληση των οικον. δυσχερειών του δημοτ. ταμείου (λόγω και της μείωσης των τελών παρεπιδημούντων) και η ανάγκη ενίσχυσης τους [!!!] με τα πρόστιμα αυτά!

Απορρίπτουμε και καταψηφίσαμε την πρόταση αυτή, γιατί θεωρούσαμε και θεωρούμε, ότι δεν επιτρέπεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα να συντηρείται για να αποτελεί πηγή εσόδων και σανίδα σωτηρίας για τα οικονομικά του δήμου!

Εχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα οικονομικά του δήμου και έχουμε καταγγείλει την «μιζέρεια», την έλλειψη δυναμικής, την ατολμία και αδυναμία της δημοτ αρχής να τολμήσει τα αυτονόητα, την έλλειψη φιλοσοφίας και την αποβολή της στείρας διαχειριστικής νοοτροπίας στην οποία μέχρι σήμερα κατατρίβεται .

Η «καραμέλα» των τελών παρεπιδημούντων, τόσο πολυχρημοποιηθείσα, θάπρεπε πλέον νάχει «λοιώσει».

Έίναι γνωστό ότι ένα μέγιστο μέρος τους έχει αναπληρωθεί από πρόσθετα έσοδα που μπήκαν στο δημοτικό ταμείο. Αλλά, εν πάσει περιπτώσει, δεν επιτρέπεται να συνδυασθούν με ανάδειξη των τροχαίων προστίμων σε σανίδα σωτηρίας τοπυ δημοτικού ταμείου!
Εδώ υπάρχουν νομοθετημένες θεσμικές πηγές εσόδων [που διαρρέουν ,και η δημοτική αρχή παραμένει απλός «θεατής»], και μια σειρά ιδεών και εμπειρίας για νόμιμα έσοδα τα οποία η «κεραία» της δημοτικής αρχής δεν «πιάνει»!

Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει και να το ομολογούν και εγγράφως ,ότι «κρεμούν»και εξαρτούν τα οικονομικά του δήμου στα τροχονομικά πρόστιμα!!!

Καταγγέλλουμε αυτήν την απαράδεκτη και στείρα λειτουργική της δημοτικής αρχής , που κατήντησε να αναδεικνύει τα τροχονομικά πρόστιμα σε μείζον έσοδο και την συντήρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη σε σανίδα σωτηρίας του δημοτικού ταμείου!!!
Αν δεν μπορούν να πράξουν τα αυτονόητα, ας ομολογήσουν την δημοτική ανεπάρκεια τους και ας παραιτηθούν !
Ετσι θα κάνουν ,επί τέλους, κάτι καλό για την πόλη και τους συμπολίτες.

ο κ. Νίκος Νίνος είναι
δημοτικός σύμβουλος & επικεφαλής
για την «δημοτική κίνηση πολιτών»

Ρεθύμνου
 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία