Συνεχίζει την έκδοσή της η εφημερίδα «Μεσόγειος»

Εκτύπωση

Συνεχίζει την έκδοσή της η εφημερίδα «Μεσόγειος» 

Σε ήρεμα νερά μπήκε πλέον η ιστορική καθημερινή εφημερίδα «Μεσόγειος» του Ηρακλείου.

11/08/09
Του Νίκου Αγγελάκη
 

Στο φύλλο της εφημερίδας της 31ης Ιουλίου δημοσιεύεται άρθρο του εκδότη και διευθυντή της κ. Κώστα Γραμματικάκη, στο οποίο αναφέρεται ότι η εφημερίδα συνεχίζει την έκδοσή της με κάθε θυσία κι ύστερα από την αλλαγή της στάσης των μανδαρίνων να στρέψουν τα όπλα τους από το «επί σκοπόν» στο «παρά πόδα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Συγκεκριμένα, στο άρθρο του ο κ. Γραμματικάκης αναφέρει:
«H καθολική αντίδραση των Ηρακλειωτών (πλην Λακεδαιμονίων φυσικά!) στην απειλή εκτελέσεως της "Μεσογείου", φαίνεται ότι έφερε τ? αποτελέσματά της. 
Έτσι, απ? ότι όλα δείχνουν, τα όπλα των μανδαρίνων που είχαν στραφεί εναντίον μας, ανεπισήμως μέχρι στιγμής, από το "επί σκοπόν", τοποθετήθηκαν και πάλιν στο "παρά πόδα". 
Η συμπαράσταση αυτή του Ηρακλείου, μας συνεκίνησε βαθύτατα, δικαίωσε την 60χρονη πορεία μας και, όπως σε κάθε ευκαιρία αποτολμούν και εκστομίζουν οι πολιτικάντηδες, μας "γέμισε ευθύνες".
Κι εμείς το λέμε αυτό, αλλά και το εννοούμε! Στο όνομα των ευθυνών αυτών συνεχίζομε με κάθε θυσία την έκδοσή μας, περιοριζόμενοι πάντοτε από τα πλαίσια της πραγματικής δημοσιογραφίας και μόνον απ? αυτά.
Σήμερα, δεν θα ευχαριστήσομε ονομαστικά όλους όσοι πρωτοστάτησαν στη σωτηρία της εφημερίδας μας, ούτε θα καλέσομε σε απολογία τους "αντιπάλους" μας τους ελάχιστους - σε αριθμό και ανάστημα - μια και θεωρούμε ότι περιποιεί τιμή σ? αυτούς, το να τους κατατάξομε στους αντιπάλους μιας εφημερίδας.
Μόνο να απευθυνθούμε και πάλι προς τους φίλους μας θέλομε, με την παράκληση να μην απομακρυνθούν από κοντά μας.
Θα είμαστε αντάξιοί τους
».

Στο μεταξύ, σε «ανθρώπινο λάθος» αποδίδει ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα τύπου κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, την εξαίρεση της «Μεσογείου», από την Υπουργική Απόφαση, στην οποία καταγράφονται οι εφημερίδες που έχουν δικαίωμα να καταχωρίζουν δημοσιεύσεις του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς επίσης και ισολογισμούς και προσκλήσεις Γενικών Συνελεύσεων Ανωνύμων Εταιριών.

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε απάντηση του κ. Γκιουλέκα σε σχετικές ρωτήσεις που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του Πα.Σο.Κ. Μαρία Σκραφνάκη, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Σκουλάς.

Ο κ. Γκιουλέκας κάνει λόγο για ανθρώπινο λάθος, καθώς ο εκδότης της «Μ» Κώστας Γραμματικάκης απέστειλε στο Υπουργείο, φωτοτυπία απόδειξης εταιρίας ταχυμεταφοράς, στην οποία φαίνεται η παραλαβή του σχετικού φακέλου από την αρμόδια Υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι επίσημη δικαιολογία για τον αποκλεισμό της «Μ» από την Υπουργική απόφαση ήταν ότι ο εκδότης της «Μ», δεν είχε καταθέσει το φάκελλο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά!

Η «Μεσόγειος» αποδέχθηκε την ερμηνεία του κ. Γκιουλέκα, ο οποίος στην ίδια απάντηση τονίζει ότι «τις επόμενες ημέρες θα επανορθωθεί το ανθρώπινο λάθος και η εφημερίδα θα ενταχθεί στο σχετικό κατάλογο».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία