Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Ασώματο

Εκτύπωση

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Ασώματο


Παρανάλωμα του πυρρός έγινε χθες το βράδυ ένα τμήμα της περιοχής Ασώματος του δήμου Φοίνικα νότια του Ρεθύμνου.

10/08/09
Της Μαρίας Καλογεράκη

Στις 10 περίπου το βράδυ στην Π.Υ. σήμανε συναγερμός και άμεσα στην περιοχή έσπευσαν 10 οχήματα με 20 άνδρες καθώς και το πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και να κατασβέσουν την πυρκαγιά, η οποία δυστυχώς είχε πάρει διαστάσεις και απειλούσε ακόμα και κατοικίες στην περιοχή.

Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες τα ξημερώματα κατάσβεσαν
την πυρκαγιά, αφού νωρίτερα είχε κάνει στάχτη στο πέρασμά της 60 συνολικά στρέμματα, εκ των οποίων τα 50 ήταν ελαιόδενδρα.
Σημαντική ωστόσο ήταν η βοήθεια που προσέφεραν στους πυροσβέστες οι κάτοικοι στον Ασώματο, αλλά και ειδικότερα ο δήμος Φοίνικα που με κάθε μέσω βοηθούσαν στο έργο της πυρόσβεσης.

Τα αίτια που προκάλεσαν τη καταστροφική αυτή πυρκαγιά, ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Ρεθύμνου.

Εν τω μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκεται σήμερα ο κρατικός μηχανισμός αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση στην Κρήτη, καθώς η γραμματεία πολιτικής προστασίας θεωρεί πολύ ψηλή με βαθμό επικινδυνότητας "4", την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νησί λόγω των ισχυρών ανέμων.

Για αυτό το λόγο ο διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου κ. Χρ. Μποραντάς απευθύνει έκκληση σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία