Νέα Γρίπη. Νεώτερα για Σχολεία & Κρήτη

Εκτύπωση

Νέα Γρίπη. Νεώτερες ειδήσεις για τα σχολεία & την Κρήτη

Βελτίωση παρουσιάζουν τα κρούσματα του νέου Ιού Γρίπης στη Κρήτη.

      8/08/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Καλύτερα τα πράγματα στη Κρήτη αφού και τα τελευταία 2 κρούσματα διέφυγαν τον κίνδυνο. Ιδιαίτερα η Βρετανίδα τουρίστρια που βρισκόταν υπό αναπνευστική υποστήριξη, σήμερα έπαψαν οι θεράποντες ιατροί να της χορηγούν οξυγόνο αφού ο οργανισμός της έδρασε κατασταλτικά και καταπολέμησε τελικά τον ιό. 

Αλλάζοντας θέμα τώρα, σειρά μέτρων για την πρόληψη της νέας γρίπης στα σχολεία προβλέπει το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Είναι πλέον βέβαιο ότι το υπουργείο φαίνεται πως θέλει τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά με μαθητές και καθηγητές ενημερωμένους για τον ιό Η1Ν1. Στο επίκεντρο και ο εμβολιασμός.

Επομένως όλα δείχνουν ότι οι μαθητές δεν θα γλυτώσουν τελικά την έναρξη της σχολικής περιόδου προς τέρψιν των γονέων τους που σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα ως προς την εποπτεία κυρίως των ανηλίκων κατά τις εργασιακές τους ώρες.
Το υπουργείο Παιδείας δε φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα και να μετατεθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς ή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ επεξεργάζεται επιχειρησιακό σχέδιο 17 σημείων.

Βασικό κομμάτι αυτού του σχεδίου αποτελεί η οργάνωση προγράμματος εμβολιασμού εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλη την Ελλάδα, θεωρώντας ότι το μέτρο αυτό θα παρεμποδίσει την εξάπλωση του ιού. Βασικό μέτρο αποτελεί και η ενημέρωση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών. Ενημερωτικό υλικό θα μοιραστεί σε όσους εμπλέκονται με την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ αφίσες με προληπτικά μέτρα θα τοιχοκολληθούν σε χώρους των σχολείων.

Ομάδες ειδικών θα επισκέπτονται τα σχολεία, τόσο για την ενημέρωση μαθητών και καθηγητών, όσο και για να ελέγχουν εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της εφημερίδες μας, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει επίσης το να μη συνυπολογίζονται οι απουσίες των μαθητών που ασθενούν από τη νέα γρίπη στο τελικό άθροισμα.
Επίσης προβλέπεται η παροχή άδειας σε μέλος του προσωπικού της σχολικής μονάδας, σε περίπτωση που αρρωστήσει μέλος της οικογένειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο προβλέπει τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας κατά της νέας γρίπης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα λάβει τα εμβόλια, στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν όταν το σκεύασμα λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών και της ΕΕ.
Οι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος, ο δε αριθμός των δόσεων θα είναι περί τα 24 εκατομμύρια.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία