ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Η Νομάρχης στο 15ο συνέδριο Κρητών σπουδαστών

Εκτύπωση

Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΣΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΗΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

                    

          Στην τελετή έναρξης του 15ου Συνεδρίου Κρητών Σπουδαστών στο Οροπέδιο Λασιθίου παρευρέθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κα. Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη.

Το Συνέδριο με θέμα «Ορεινή Κρήτη: Ανάπτυξη-Εκσυγχρονισμός-Ανάδειξη», πραγματοποιείται από τη Φοιτητική Ένωση Κρητών με τη συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου και διαρκεί από την Πέμπτη 6 έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου 2009 ενώ ταυτόχρονα πλαισιώνεται από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η κ. Σχοιναράκη κατά την ομιλία της στο Συνέδριο συνεχάρει τους Κρήτες φοιτητές και φοιτήτριες για την πρωτοβουλία τους να διοργανώνουν κάθε χρόνο το συνέδριο αφού, όπως τόνισε, τέτοιες κινήσεις δίνουν δυνατά παραδείγματα και επικυρώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι η νεολαία της χώρας μας, μέσα από τους οργανωμένους θεσμούς του φοιτητικού κινήματος, αποτελεί δύναμη προόδου, αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής για τον τόπο.

          Συγκεκριμένα στην ομιλία της η κ. Σχοιναράκη επεσήμανε: "Συγχαίρω τη νεολαία της Κρήτης για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει και φέτος το Συνέδριο Κρητών Σπουδαστών με θέμα  "Ορεινή Κρήτη:Ανάπτυξη-Εκσυγχρονισμός-Ανάδειξη", ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για τους ορεινούς όγκους του τόπου μας, τους οποίους πρέπει να τους αναδείξουμε και να τους αξιοποιήσουμε γιατί αποτελούν τη μεγάλη δύναμη της περιοχής μας. Η νεολαία μας μέσα από τέτοιες διοργανώσεις μπορεί να μπολιάσει τις νεότερες γενιές με οράματα δημιουργικά για τον τόπο και να δώσει μια άλλη διάσταση στην έννοια "συμμετοχή". Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι δράσεις που προωθούν τη συνεργασία, το διάλογο και την αναζήτηση λύσεων όπως, το Συνέδριο που ξεκινάει σήμερα. Στα πλαίσια αυτά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στηρίζει και είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προωθεί η νεολαία μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας".        
« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία